Nova vest
Fudbal

Sreda, 13.12.2017.

09:20

Derbi: Partizan za -6 ili Zvezda za savršenu jesen

Od 18.00 časova u Humskoj 1 na programu je 156. epizoda večitog derbija između Partizana i Crvene zvezde.

Izvor:

Autor:

Derbi: Partizan za -6 ili Zvezda za savršenu jesen
StarSport

Dva naša najveća kluba staviće tačku na tekuću polusezonu pre zimske pauze, a crveno-beli u okršaj ulaze u nešto bolje raspoloženju nego crno-beli.

Oba beogradska velikana plasirala su se u nokaut fazu Lige Evrope, ali ekipa Miroslava Đukića ne igra na potrebnom nivou u Superligi Srbije, pa posle 21 runde takmičenja zaostaje već devet bodova za timom Vladana Milojevića.

Šampion Srbije u poslednja četiri susreta u nacionalnom šampionatu ima samo jednu pobedu, dva remija i poraz, dok je na zatvaranju grupne faze u Evropi poražen u Kijevu od Dinama.

"Očekuje nas velika utakmica dve velike ekipe, koje su napravile veliki uspeh plasmanom u narednu fazu Lige Evrope, koje se bore za titulu. Pravi praznik, fudbalski spektakl. Nadam se da će sve proteći u fer borbi i nek pobedi bolji. Zaostajemo devet bodova i moramo da idemo na pobedu. Zvezda može da kalkuliše, ali se radi o pobedničkoj ekipi i sigurno će i ona ići na pobedu", rekao je Đukić.

Takođe, Partizan je tek sedmi po učinku na svom terenu, sa pet pobeda, četiri remija i jednim porazom, a Đukić neće moći da računa na Marka Jankovića, ali verovatno hoće na rovitog Zorana Tošića.

"Gro bodova smo izgubili kod kuće, iako bi trebalo da sve to bude kontra, da budemo neosvojiva tvrđava. Da li je to pritisak ili nešto drugo, zaista ne znam. Mnogo smo više bodova osvojili na strani. Nismo uspeli da rešimo taj problem da pobeđujemo te utakmice kod kuće, što je najvažnije. Prvenstva se osvajaju kod kuće, pogotovo naše jer nemate puno prava na grešku", naveo je trener crno-belih, istakavši kroz šalu da njegovom timu "sigurno neće biti dosuđen penal", koji crno-beli čekaju 22 godine.

Pod posebnom lupom biće i napadač domaćina Ognjen Ožegović, nekadašnji učenik i član Crvene zvede, koji ističe da je izuzetno motivisan da postigne gol i nema dilemu šta će uraditi ako to i bude slučaj.

"Jedan od mojih ciljeva koje sam zacrtao po dolasku u Partizan jeste da pomognem ekipi da pobedi u derbiju. Isto kao što sam rekao pred Jang Bojs da ću dati gol i da ću pružiti svoj maksimum... Bio bih najsrećniji čovek na svetu kada bismo ostvarili taj cilj", rekao je Ožegović.

S druge strane, trener gostiju, osim od ranije povređenog Nemanje Radonjića, nema problema sa povređenim igračima.

"Osim Radonjića svi su na raspolaganju i drago mi je da kao trener mogu da izaberem jedanaestoricu koji će sutra izaći na teren. Oni znaju da moram da donesem odluku ko će početi, a ko će sedeti na klupi. Često se dešava da oni koji nisu ni u protokolu zaslužuju da igraju, ali zbog taktičkih zamisli nisu se našli na terenu. To su neke slatke muke i drago mi je što su moji igrači napravili takvu situaciju"

Štaviše, crveno-beli imaju 18 trijumfa, dva nerešena rezultata i poraz, uz gol razliku 54:7, dok su poslednji put poraženi 19. oktobra od Arsenala u Beogradu, a u domaćim okvirima još prvog dana oktobra u Kruševcu.

"Nemojte da mislite da smo mi rasterećeni pred ovaj meč. Ako verujete da bodovna razlika može da utiče na nas da se opustimo to uopšte nije tačno. Igramo kao da sutra počinje prvenstvo, moji igrači znaju da takav stav imam i isto tražim i od njih. Sutra je potpuno drugačija utakmica i ukoliko mi budemo previše razmišljali i kalkulisali to neće biti dobro. Taktički ne mislim da možemo da iznenadimo svog rivala, dovoljno dobro se poznajemo. Ovo je utakmica koja u prvenstvu donosi tri boda, kao i svaka druga, tako joj pristupamo", kazao je Milojević.

Dvadesetsedmog avgusta na stadionu Rajko Mitić pobednika nije bilo, kao ni golova, a, za razliku od tada, pravdu će sada deliti najbolji srpski arbitar Milorad Mažić sa svojim timom.

Jednom od kandidata za deljenje pravde u završnici predstojećeg Svetskog prvenstva ovo će biti 14 četiri derbi koji sudi. Do sada je podelio 91 žuti i dva crvena kartona, i svirao dva penala – oba za Zvezdu, na istom meču, upravo u Humskoj.

U tim susretima Partizan ima šest pobeda, pet poraza, dok su dva meča završena bez pobednika, uz gol razliku 13:12 u korist crveno-belih.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

122 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve