Nova vest
Fudbal

Utorak, 12.12.2017.

22:53

PL: Čelsi pobedio, čudesan preokret Kristal Palasa

Ekipa Čelsija pobedila je Hadersfild na gostovanju sa 3:1, u 17. kolu Premijer lige.

Izvor: PT

Autor: PT

PL: Čelsi pobedio, čudesan preokret Kristal Palasa
Getty Images

Izabranici Antonija Kontea odigrali su odličan meč, posle kiksa za vikend kada su poraženi od Vest Hem sa 1:0.

Igrači Čelsija ovoga puta nisu dozvolili da se to dogodi, pošto su posle prvih 45 minuta igre imali dva gola prednosti.

U 23. minutu Timeu Bakajoko doneo je prednost "Plavcima". Golman domaćih Losl je pogrešio priliko ispucavanju lopte, koja je ubrzo došla do gostujućih fudbalera.

Vilijan je video Bakajoka da utrčava, poslao mu dobar pas u prostor, a ovaj u stilu najboljih centarfora savladao pomenutog Losla.

Do narednog gola čekalo se 20 minuta. Ovoga puta Vilijan se našao u ulozi strelca, dok je asistent bio Markus Alonso. Netipično za Brazilca gol je postigao glavom, nakon što ga je Španac "laserski" preciznim dodavanjem pronašao.

"Plavcima" je trebalo samo pet minuta u drugom poluvremenu kako bi došli do novog gola. Pedro je postigao veomao lep gola, a asistent je ponovo bio Vilijan, koji je bez sumnje bio najbolji igrač na terenu.

Do kraja meča, Hadersfild je uspeo da postigne počasni gol, pošto je u 90+2 minutu Depoatr savaldao Kurtou.

Ekipa Kristal Palas nastavila je sa dobrim partijama, pošto je posle drame pobedili Votford sa 2:1. Domaći igrači gubili su do 89. minuta, kada je krenuo veliki preokret.

Tim Kleverli je dva minuta ranije dobio crveni karton, što je dalo krila Palasu. U 89. minutu Bakari Sako je iskoristio gužvu unutar 16 metara i postigao izjednačujuć gol. Međutim, ono najbolje je tek sledilo.

Zaha je odlično prošao sa leve strane, potom pronašao Mekartur, koji je preciznim udarcem savladao Gomesa – igrao se 92. minut. Palas je tako došao do velika tri boda, pošto su pobegli sa dna tabele.

Srpski fudbaler Luka Milivojević odigrao je svih 90 minuta za Kristal Palas.

Fudbaleri Burnlija savladali su Stouk sa 1:0 u 17. kolu Premijer lige. Domaći igrači nastavili su sa fantastičnim partijama i nalaze se ne četvrtom mestu - poziciji koja vodi u Ligu šampiona.

Burnli je do odlučujućeg gola došao u 89. minutu kada je Barns savladao Butlanda. Barns je spustio loptu grudima, potom je Arfild kratko odigrao ka njemu, a ovaj snažnim udarcem zatresao mrežu.

Domaća ekipa pravi je hit ove takmičarske godine u Premijer ligi, pošto imaju skor 9/4/4 posle 17 odigranih utakmica.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

15 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve