Nova vest
Fudbal

Utorak, 12.12.2017.

14:33

Đukić: Sigurno nam neće biti dosuđen penal

Trener Partizana Miroslav Đukić rekao je da očekuje spektakl protiv Crvene zvezde i da večiti rival neće kalkulisati bez obzira na to što ima devet bodova više.

Izvor: B92

Autor:B92

Đukić: Sigurno nam neće biti dosuđen penal
StarSport

"Očekuje nas velika utakmica dve velike ekipe, koje su napravile veliki uspeh plasmanom u narednu fazu Lige Evrope, koje se bore za titulu. Pravi praznik, fudbalski spektakl. Nadam se da će sve proteći u fer borbi i nek pobedi bolji. Zaostajemo devet bodova i moramo da idemo na pobedu. Zvezda može da kalkuliše, ali se radi o pobedničkoj ekipi i sigurno će i ona ići na pobedu", rekao je Đukić.

Partizan će u sredu dočekati Crvenu zvezdu u 22. kolu Superlige Srbije, a 156. derbijem u istoriji završiće se prvi deo sezone

"Nadamo se da će derbi biti bolji i kvalitetniji nego prethodni. Utakmica nosi mnogo tenzije, bitnosti jer niko ne želi da izgubi na prvom mestu, a posle toga traži pobedu. Plasmanom u Evropu svi ulazimo rasterećenije i mirnije u utakmicu. Nema favorita. Sve što ste uradili pada u vodu. Derbi je utakmica za sebe, mnogo puta se dešavalo da je ekipa koja je u boljem momentu gubila utakmicu".

Po njegovim rečima, veoma je bitno pobedom završiti jesenji deo sezone.

"Veoma će biti bitni utisci sa derbija jer sa njima ideš na odmor. To će značiti da li će odmor biti prijatan. Sve ćemo učiniti da pobedimo i da sve bude kako treba jer je to veoma bitno. Partizan je napravio odličnu sezonu. Sve je još u opticaju i borba se nastavlja", rekao je trener Partizana.

Nastup Zorana Tošića je neizvestan, dok Marko Janković sigurno neće igrati.

"To je danak igranja sreda-nedelja-sreda. Imamo mnogo povredjenih igrača, ali svi koji budu igrali su spremni i daće sve od sebe. Siguran sam da će dostojno zameniti. Pokazali smo da možemo bez svakoga, da smo ekipa. Ko god bude izašao na teren, to će biti dobra ekipa koja će od prvog minuta ići na pobedu", rekao je Đukić.

Đukić je kroz osmeh prokomentarisao i mogućnost da se napadač i vezista ponovo sukobe, posebno jer Partizanu u večitim derbijima 22 godine nije sviran penal, rekavši da "penala neće ni biti".

"Neće biti svađe, sigurno jer neće biti dosuđen penal. Šalim se naravno, Izgladili smo to u svlačionici, to su gluposti. Jevtović je bio prvi, Suma drugi izvođač, a Ožegović nije bio na mapi, odnekud je izronio i shvatio da nije trebalo to da uradi. Nije problem".

* Tmurna Đukićeva superligaška jesen

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

157 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve