Nova vest
Fudbal

Ponedeljak, 11.12.2017.

22:21

"CR je najprofitabilniji ego u istoriji fudbala"

Legenda Real Madrida Argentinac Horhe Valdano izjavio je da Kristijano Ronaldo ima neverovatno samopouzdanje što mu omogućava da postiže velike rezultate.

Izvor: B92

Autor:B92

Getty images

"Ronaldo je najprofitabilniji ego u istoriji fudbala, ima ogromno samopouzdanje koje mu daje neverovatnu mogućnost za napredak. Mislim da je neukusno da se kritikuje ovih dana s obzirom na to da je dobio nagradu za najboljeg igrača sveta", izjavio je nekadašnji reprezentativac Argentine za špansku Marku.

Valdano je izjavio da Ronaldo ima jak ego za razliku od večine današnjih fudbalera koji se često muče sa samopouzdanjem, ali nije želeo da ga upoređjuje sa Lionelom Mesijem.

"Ne mislim da Ronaldo i Mesi prihvataju mnogo saveta sa strane, oni su različiti profili igrača, verovatno potpuno suprotni, ali obojica su podjednako sposobni da igraju na način koji im omogućava da budu u nekoliko fudbalera koji su najbolji u istoriji ovog sporta", zaključio je Argentinac.

Valdano je nastupao za Real Madrid od 1984. do 1987. godine i osvojio dve titule i dva Kupa UEFA, uz jedan španski kup, dok je kao trener u sezoni 1994-1995 bio prvak Španije.

Sa Argentinom je 1986. godine osvojio Svetsko prvenstvo postigavši odlučujući gol protiv Nemačke u finalu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

18 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve