Nova vest
Fudbal

Nedelja, 10.12.2017.

13:00

Blato, "šuplja" odbrana, svađa i "Đukiću, odlazi"!

Fudbaleri Partizana izgubili su od Napretka 2:1 (1:0) u Kruševcu, uoči 156. "večitog" derbija!

Izvor: A. Kovačević

Autor:A. Kovačević

Blato,
Foto: FK Partizan

Crno-beli su dominirali na stadionu "Pod Bagdalom", ali su se ispromašivali u napadu, dok je odbrana bila na nivou niželigaša – pa je poraz bio neminovan.

Aleksa Vukanović i Uroš Đerić su kaznili "rupu" na levom boku Partizana kuda je kada je hteo i kako je hteo probijao desni bek Napretka Nikola Boranijašević.

Šampion je pola sata pre kraja uspeo da smanji zaostatak golom Marka Jevtovića iz penala, ali je i on pokazao da u Humskoj vladaju ogromni problemi, jer su se Sejduba Suma i Ognjen Ožegović svađali ko će da šutira sa 11 metara, dok ih je Miroslav Đukić nemoćno posmatrao pored terena.

Meč u Kruševcu su obeležili i nekulturni domaći navijači zbog kojih je početak utakmice kasnio sedam minuta, a potom duel bio prekinut u prvom poluvremenu, jer su gađali Vladimira Stojkovića grudvama, i pogodili ga u glavu.

S druge strane, i "grobari" su izazvali kraći prekid, sudija Milorad Mažić nije želeo da dozvoli igru dok sa južne tribine nije uklonjen uvredljiv transparent na račun Sudijske komisije FSS.

Tako je Partizan ostao na samo jednoj pobedi u poslednja četiri kola i šest bodova iza najvećeg rivala Crvene zvezde, koja će kasnije imati šansu da pobedom nad Borcem stekne +9 uoči "večitog" derbija u sredu u Humskoj 1.

Šta navijači misle o trenutnoj igri Partizana pokazala je nadoknada vremena u Kruševcu, dok su crno-beli očajnički tražili izjednačenje, sa tribina nisu imali podršku "grobara", jer su oni bili zauzeti skandiranjem "Đukiću, odlazi!"

Tok meča:

90+5 Alivodić promašio prazan gol! Odbranio se Napredak od poslednjeg napada Partizana u kojem se našao i Stojković, ali je iskusnog Alivodića prevario teren pa je uspeo da promaši prazan gol za "overu" pobede.

90+4' "Đukiću, odlazi!" – grmi sa tribina u Kruševcu.

90+2' Velika šansa za Napredak, ali Stojković sjajno brani pokušaj Vukanovića.

90' Mažić je meč produžio još pet minuta.

88' Milisavljević preti Stojkoviću sa 25 metara, reprezentativni golman sigurno reaguje.

82' Žestok pritisak Partizana, dve lopte idu na Solomona, prvo je iznudio korner, a onda se osramotio pokušajem da šutira glavom sa zemlje.

79' Dva ulaska crno-belih u kazneni i lavina uvreda na račun Mažića s obe tribine. Prvo su se žalili crno-beli što nije svirao penal nad Tavambom, a odmah zatim i domaćini posle kontakta Ožegovića sa jednim defanzivcem Napretka.

77' Nova izmena kod crno-belih, R. Miletića menja štoper Mitrović.

75' Dobra šansa za Partizan posle centaršuta Pantića iz prekida, ali opet Petrović lako brani.

73' Gužva u kaznenom prostoru Partizana, panika odbrane crno-belih posle ubacivanja Vukanovića sa desne strane, Ostojić sklanja loptu sa glave Đeriću, a Eskić šutira preko gola.

71' Centaršut Jevtovića sa oko 30 metara, Ožegović skače i šutira glavom, ali Petrović brani.

69' Prva izmena u Partizanu, Đukić umesto zadnjeg veznog Radina uvodi napadača Solomona.

64' Suma ostaje u igri, pokušava sa ivice kaznenog prostora, ali pored gola.

60' GOOOOOL! Partizan je smanjio na 2:1. Marko Jevtović je realizovao penal koji je napravio Boranijašević nad Nemanjom G. Miletićem na levoj strani kaznenog prostora. Gol je ostao u senci svađe Sume sa Ožegovićem oko toga ko će da šutira sa 11 metara!

54' GOOOOOL! Partizan je nokautiran u Kruševcu. Alivodić je sjajnim potezom prevario Ostojića na 25 metara od gola, poslao loptu u prazan prostor za Boranijaševića koji je po ko zna koji put prošao lako po desnoj strani, gurnuo je loptu u peterac gde je Uroš Đerić bio sam pa mu nije bilo teško da savlada Stojkovića – 1:0!.

49' Najbolja šansa za Partizan na meču, posle akcije Vulićevića i Sume koji je poslao idealno dodavanje do Tavambe, Kamerunac promašuje ceo gol sa oko osam metara.

48' Uzvraćaju i gosti, kako odrugo nego po desnoj strani preko Boranijaševića koji šalje odličan centaršut u peterac, visoki Đerić sjajno skače, ali ne šutira najbolje.

47' Ožegović nije uspeo da šutira posle akcije po levoj strani, vraća loptu ispred kaznenog prostora do Sume, ovaj iz pozicije za udarac se odlučuje za dodavanje u sredinu, lopta prolazi kroz "šumu" nogu, blato je usporava, pa Petrović lako hvata.

15:17 Nastavljen je meč u Kruševcu, nema promena u ekipama.

14:48 Kraj prvog poluvremena u Kruševcu, Napredak vodi 1:0, uprkos dominaciji crno-belih.

45' Gužva u kaznenom prostoru Napretka, ali teren u brojne noge nisu dozvolili lopti da posle nekoliko šuteva stigne do gola.

44' Šansa za nevidljivog Sumu, šutirao je iskosa sa desne strane, ali Petrović brani.

42' Brz prodor Tavambe po levoj strani, predugim forom omogućava golmanu Napretka da prvi stigne do lopte, Kamerunac opet pada u kaznenom, Mažić ponovo ništa ne svira, a Tavamba u nastavku akcije ne uspeva da popravi utisak.

39' Sjajna šansa za Alivodića, ali Stojković maestralno reaguje, a potom Vulićević blokira udarac Đerića iz odbitka. Opet su domaćini probili levi bok Partizanove odbrane.

35' GOOOOOL! Partizan gubi u Kruševcu! Odličan prodor Boranijaševića po desnoj strani, lako je pobegao Miletiću, gurnuo je loptu u sredinu kaznenog prostora gde sjajni reaguje Aleksa Vukanović – 1:0!

31' Dobinska lopta Pantića sa desne strane do Miletića koji šutira iz okreta, ali za malo pored stative.

30' Dve prilike za Tavambu u nizu, prvo ne koristi grešku protivničke odbrane, šutira pored gola iz odlične pozicije, a posle slabo reaguje na centaršut Vulićevića.

28' Nastavlja se dominacija Partizana, pokušao je Jevtović iz drugog plana posle kornera, ali šutira glavom preko gola.

22' Opasna akcija Vulićevića i Ožegovića po desnoj strani, ali opet loš teren pravi probleme napadaču Partizana.

20' Kontranapad Partizana preko Sume po levoj strani, on "gura" loptu do Tavambe koji teatralno pada u kaznenom prostoru Napretka.

14' Novi prekid u Kruševcu, sudija Mažić je prvo zaustavio igru zbog transparenta na južnoj tribini koji je posle nekoliko minuta uklonjen, a onda i zbog novog "grudvanja" Stojkovića koji je ovaj put pogođen u glavu.

12' Šansa za Partizan posle kornera, Miladinović je izbacio loptu glavom do ivice kaznenog prostora gde ju je dočekao Radin i odmah šutirao, Petrović je ostao ukopan, ali je lopta prošla za malo poed stative.

11' Prvi konkretan napad domaćina, Bornijašević je ubacio loptu u kazneni, Đerić je najviši u skoku, ali Ostojić blokira njegov šut.

7' Partizan diktira tempo od prvog zvižduka, a prvu konkretnu akciju odigrali su Miletić sa leve strane i Ožegović, čiji je šut sa oko 7-8 metara usporilo blato, pa je Petrović lako uhvatio loptu.

14:07 Nakon sedam minuta prekida utakmica je počela.

14:00 Navijači Napretka grudvama zasipaju golmana Partizana Vladimira Stojkovića pa kasni početak meča u Kruševcu. Ni apel kapitena nije umirio "Čarapane" iza gola srpskog šampiona, pa je sudija Mažić povukao igrače u svlačionicu.

13:45 Iako je teren u Kruševcu očigledno daleko od idealnog, štaviše, blato će u potpunosti "diktirati" tok meča, sudije su procenile da su uslovi za igru ispunjeni, iako se ta odluka nije svidela ni treneru Napretka Miloradu Kosanoviću, ni treneru Partizana Miroslavu Đukiću.

13:30 Crno-beli posle dva kiksa u prethodna tri kola sada u Kruševcu moraju da pobede, ili će biti u nezavidnoj poziciji uoči 156. derbija.

13:15 Đukić drugi meč u nizu počinje sa Sejdubom Sumom u prvoj postavi, a napad predvodi tandem Ožegović-Tavamba.

13:00 Snežne padavine u subotu su ugrozile odigravanje meča, ali su "Čarapani" radnom akcijom u nedelju ujutru uklonili sneg sa terena stadiona "Pod Bagdalom". Problem je, međutim, blato.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

638 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve
Fudbal

Grizman prekida rekordni niz

Francuski fudbaler Antoan Grizman propustiće prijateljske utakmice reprezentacije sa Nemačkom i Čileom, zbog uganuća desnog skočnog zgloba.

Beta

23:45

12 h

U fokusu

Vidi sve
Tenis

Miracolo

Za sve one koji nisu pratili protekle noći okršaj Novaka Đokovića i Luke Nardija u Kalifornijskoj pustinji desilo se – čudo!

Zoran Kecman

12:35

6 d