Nova vest
Fudbal

Petak, 08.12.2017.

21:25

Partizan i još sedam 'savršenih' u 2017. godini

Kada se bude podvlačila crta i analizirao učinak u 2017. godini, u osam evropskih klubova ocena će biti – čista petica.

Izvor: B92

Autor:B92

Partizan i još sedam 'savršenih' u 2017. godini
Starsportphoto

Samo osam ekipa uspelo je da osvoji oba domaća trofeja, prvenstvo i nacionalni kup i ’prezimi’ u Evropi, a jedna od njih je i – beogradski Partizan.

’Crno-beli’ su u maju 2017. godine proslavili šampionsku titulu, istog meseca u Humskoj je osvojen ili odbranjen trofej namenjen pobedniku Kupa, a novembar je doneo i plasman u prolećni deo takmičenja u Ligi Evrope.

A kakva je Partizanova godina još boje govori podatak da je u 2017. godinu klub iz Humske ušao posle fijaska na evropskoj sceni i najranije eliminacije u novijoj istoriji, sa zaostatkom za gradskim rivalom i prilično lošom atmosferom.

Prvo je ekipa sa Markom Nikolićem na čelu uspela da stigne i prestigne ’večitog rivala’, pa da ga pobedi i u borbi za drugi trofej u sezoni, da bi Đukićev Partizan ostvario ono što su navijači ’crno-belih’ čekali još od 2004. godine.

Pored toga, od februara do jeseni Partizan je odigrao i četiri’ večita derbija, dva dobio i u dva igrao nerešeno.

Sličan učinak, prvenstvo i kup, pa ’prezimljavanje u Evropi’ na ovim prostorima ostvarila je još samo Crvena zvezda, 1971. godine.

Ove godine isti učinak, dve titule tokom proleća i uspešnu evropsku jesen, ima još sedam klubova, aktuelni vladari italijanskog i francuskog fudbala, Juventus i Pari Sen Žermen, već dugo najbolje ekipe Švajcarske, Škotske, Ukrajine i Austrije, Bazel, Seltik, Šahtjor i Red Bul Salcburg, kao i danski Kopenhagen.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

74 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve