Nova vest
Fudbal

Petak, 08.12.2017.

15:30

Peru bez kapitena: Gerero zbog kokaina propušta SP

Kapiten reprezentacije Perua Paolo Gerero propustiće SP u Rusiji jer je dobio jednogodišnju suspenziju zbog korišćenja kokaina, objavila je FIFA.

Izvor: SM

Autor: SM

Peru bez kapitena: Gerero zbog kokaina propušta SP
Foto: EPA / German Falcon

Napadač brazilskog Flamenga pao je na doping testu 5. oktobra posle meča sa Argentinom u kvalifikacijama za Mundijal, a potom je 30 dana bio van fudbala pre nove kazne.

Ovaj 33-godišnji fudbaler neće igrati sve do 3. novembra naredne godine, što znači da neće moći da pomogne reprezentaciji na prvom nastupu na Svetskom prvenstvu posle 36 godina.

Gerero je postigao pet golova u prethodnim kvalifikacijama i dao veliki doprinos plasmanu Perua na šampionat u Rusiju gde je stigao preko baraža, ali bez njega protiv Novog Zelanda u meču za odlazak.

Bivši fudbaler Bajerna, Hamburga i Korintijansa negirao je da je koristio nedozvoljena sredstva, ali mu je FIFA izrekla zabranu na osnovu testova sa doping testa.

Peru će na Mundijalu igrati u C grupi sa Francuskom, Australijom i Danskom.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve