Nova vest
Fudbal

Četvrtak, 07.12.2017.

18:00

Dinamo ubedljivo savladao Partizan u Kijevu

Fudbaleri Partizana poraženi su 4:1 (3:1) od Dinama na gostovanju u Kijevu, u poslednjem meču grupne faze Lige Evrope.

Izvor: A. Kovačević

Autor:A. Kovačević

Dinamo ubedljivo savladao Partizan u Kijevu
Foto: FK Partizan

Iako to rezultat ne pokazuje, crno-beli su odigrali solidno u Ukrajini, kontrolisali tok meča tokom većeg dela susreta, ali su "jeftino" primili golove u prvom poluvremenu.

Dinamo je iz četiri udarca postigao tri pogotka u prvih 45 minuta, dva posle očajne reakcije štoper srpskog šampiona koji su bukvalno zaboravljali napadače Dinama.

Partizan je ovim porazom osvojio drugo mesto u Grupi B pa će dobiti uslovno "težeg" rivala u šesnaestini finala takmičenja. Za poznati potencijalni rivali su CSKA, Atletiko, Lajpcig i Sporting od ekipa koje su došle iz Lige šampiona, te Viljareal, Braga, Milan, Atalanta, Lokomotiva, Arsenal, Salcburg i Lacio iz LE.

Žreb parova šesnaestine finala Lige Evrope je u ponedeljak od 13 časova u sedištu UEFA u Nionu (Švajcarske). Utakmice su na programu 15. i 22. februara 2018.

Partizan u prvoj utakmici neće moći da računa na zadnjeg veznog Evertona Luiza i levog beka Nemanju Miletića, jer su zaradili suspenzije zbog žutih kartona u Kijevu.

Minut nakon što je Everton pogodio prečku, Dinamo dolazi do vođstva preko kapitena Morozjuka, koji je pokupio odbitak nakon odbrane Stojkovića i loptu poslao u praznu mrežu.

Usledio je miran period igre, da bi domaćin nokautirao crno-bele sredinom poluvremena u roku od tri minuta.

Morozjuk je oba puta neometan dolazio do lopte u kaznenom prostoru i nesebično proigravao Žuniora Moraeša kojem je ostajalo samo da fudbal gurne u mrežu.

U finišu poluvremena Partizan smanjuje zaostatak golom Marka Jetvovića iz penala, koji je iznudio Sejduba Suma.

Crno-beli su nastavili u istom ritmu u drugom delu meča, kontrolisali loptu i diktirali tempo, a samo zahvaljujući golmanu Buščanu Dinamo nije ispustio prednost.

Prvo je sjajnom paradom sprečio evrogol Pantića posle "projektila", mladog igrača Partizana sa oko 25 metara, a potom je imao i sreće jer ga je Tavamba pogodio pravo u glavu sa 4-5 metara.

U samoj završnici meča Dinamo "overava" trijumf iz prestrogo dosuđenog penala, Cigankov je pao u kaznenom prostoru posle starta Miletića koji je izbio loptu pre nego što je pokosio rivala, ali je Poljak Gil pokazao na "belu tačku" s koje je Moraeš stigao do verovatno najlakšeg het-trika u karijeri.

Meč u Kijevu imao je ružnu predigru, Dinamovi huligani su ispred Partizanovog hotela presreli i pretukli dvojicu članova crno-bele delegacije iako nisu nosili klupska obeležja. Partizan je napad prijavio UEFA.

Tok meča:

90' Tri minuta nadoknade vremena u Kijevu, Šepevalev ne uspeva da savlada Stojkovića iz slobodnog udarca, dok s druge strane Suma iz slične situacije pogađa živi zid.

87' Brza akcija Ukrajinaca i gol Moraeša koji je opet ostao sam u petercu, ali ovaj put u ofsajd pozicji, pa je poništen.

83' Monotona igra u nastavku meča, crno-beli su potpuno demoralisani četvrtim golom izgubili želju da se nadigravaju, dok je domaćin zadovoljan rezultatom takođe rezervisan.

77' GOOOOOL! Dinamo opet stiže do gola bez igre. Cigankov je napravio veleslalom kroz odbranu Partizana, pada u kaznenom posle starta Miletića, a Gil svira penal iao je štoper crno-belih prvo startovao na loptu. Siguran sa 11 metara bio je Žunior Moraeš za het-trik – 4:1.

75' Pantić šutira levom nogom sa ivice kaznenog, preko gola.

71' Partizan dominira terenom u drugom poluvremenu, crno-beli imaju potpunu kontrolu lopte, traže drugi gol, ali Dinamo odoleva.

68' Centaršut Sume iz kornera, Tavamba uspeva da šutira, ali golman brani.

67' Izmene u oba tima, Đukić osvežava napad, umesto solidnog Solomona ulazi Ožegović.

65' Everton šutira iz prve sa distance, ali preko gola.

* Partizan 7 šuteva 1 gol, Dinamo 4 šuta 3 gola.

59' Maler! Partizan nije imao dovoljno sreće da smanji rezultat. Jevtović je probio po desnoj strani i poslao oštar centaršut po zemlji u peterac, pravo do Tavambe koji šutira iz prve, ali pogađa golmana Buščana pravo u glavu.

54' Solo prodor Šepanenka, prolazi nekoliko defanzivaca Partizana, ali ne i sjajnog Stojkovića.

51' Moćan udarac Pantića iskosa sa oko 25 metara, poslao je "projektil" pod prečku, ali fantastičnom paradom Buščan spasava gol Dinama.

48' Kombinacija igrača Dinama iz slobodnog udarca na desnoj strani kaznenog prostora, Morozjuk do Cigankova koji dobija samo korner.

47' Novi žuti karton za crno-bele za novu suspenziju. U prvom meču nokaut faze neće igrati ni levi bek Nemanja Miletić.

45+4' GOOOOOL! Partizan smanjuje zaostatak. Marko Jevtović je zatresao mrežu Dinama sa bele tačke – 3:1.

Penal za Partizan iznudio je Sejduba Suma. Pokupio je loptu na levoj strani kaznenog prostora, eksplozivno krenuo ka golu, ali ga je Morozjuk sapleo.

45' Poljak Gil je prvo poluvremenu produžio za tri minuta, a Dinamo zamalo da poveća na 4:0 u 41, međutim, Šepanenko je šutirao za malo pored gola.

40' Suspenzija! Žuti karton za Evertona, on će propustiti prvi meč šesnaestine finala sredinom februara.

37' Solomon je najagilniji Partizanov igrač u Kijevu, mladi napadač opet napada gol Dinama, šutira još jednom sa ivice kaznenog prostora, ali pogađa Kačeridija.

* Partizan je imao posed lopte skoro 60% u prvih pola sata igre, ali su od četiri šuta igrača Dinama, tri završili u Stojkovićevoj mreži.

31' GOOOOOL! Još jedna lopta u mrežu Partizana. Nakon nove akcije po levoj strani i nedovoljno dobre intervencije odbrane Partizana, Morozjuk lako beži Miletiću i opet proigrava Žuniora Moraeša koga su crno-beli štoperi potpuno zaboravili, pa Brazilac postiže drugi gol u roku od tri minuta – 3:0.

28' GOOOOOL! Dinamo je lako duplirao prednost. Posle centaršuta sa leve strane i nepreciznog šuta Šaparenka glavom, lopta stiže do Morozjuka koji nesebično asistirao Žunioru Moraešu 2:0.

25' Nekoliko "jačih" duela vezista dva tima, prvo se od bolova previjao Partiznov Everton, a potom Dinamov Cigankov.

21' Kijevljani kontrolišu ritam igre u ovom momentima, dominiraju sredinom terena.

15' Direktar udarac Morozjuka iz "skraćenog kornera" sa leve strane, Stojković loptu boksuje u korner.

11' Crno-beli su se brzo oporavili od početnog šoka i nastavili u svom ritmu, još jedna dobra akcija Partizana, Solomon se pored dvojice rivala izborio za šut sa ivice kaznenog, ali je loptu poslao pravo u ruke golmanu.

6' GOOOOOL! Dinamo Kijev stiže do vođstva iz prvog napada. Posle akcije po levoj strani, Moraeš je gađao dijagonalom iskosa sa leve strane sa ivice šesnaesterca, Stojković je odbranio, ali se lopta odbila pravo do kapitena Mikola Morozjuka koji je ubacuje u nebranjen gol – 1:0.

4' Prečka! Zatresao se okvir Dinamovog gola. Posle prodora Sume po desnoj strani kaznenog prostora, lopta se odbila na oko 20 metara od gola do Evertona koji dobro šutira, ali nije imao dovoljno sreće da postigne pogodak.

19:00 Počela je utakmica, dve dobre akcije Partizana na "otvaranju", tri uzastopna centaršuta u kazneni prostor, ali bez šuta na gol.

18:45 U Kijevu pada kiša, a tempertura je samo 1°C.

18:30 Dinamo je savladao Partizan u sva tri prethodna duela, a neporažen je kod kuće u Evropi u poslednjih pet utakmica (4-1-0).

18:15 U startnoj postavi crno-belih posle duže vremena je najskuplji igrač u istoriji kluba Sejduba Suma, na levom krilu, dok je u napadu Teofilus Solomon. Ovo će im verovatno biti poslednja šansa da se dokažu Đukiću i izbore za mesto u timu i za proleće.

18:00 Miroslav Đukić ne može da računa na Nemanju Kosovića, Marka Jankovića i Sašu Ilića, dok za Dinamo sigurno neće igrati Mikita Burda, Sergej Sidorčuk, Domagoj Vida i napadač Diumersi Mbokani.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

438 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve