Nova vest
Fudbal

Utorak, 05.12.2017.

10:07

"SMS – snaga medijana i genijalnost trekartiste"

Sergej Milinković-Savić ponovo je oduševio fudbalski svet, a imuni nisu ostali ni novinari na 'Čizmi'.

Izvor: B92

Autor:B92

EPA-EFE/SIMONE ARVEDA

Srpski reprezentativac bio je creator preokreta na 'Marasiju' protiv Sampdorije, kada je golom i asistencijom u finišu doneo Laciju 2:1.

Nekadašnji vezista Vojvodine i Genka dominirao je u Đenovi, a same brojke opisuju kakvu je partiju odigrao – imao je 79 kontakata sa loptom, dobio je ukupno 25 duela (11 više od bilo kod saigrača), 10 vazdušnih duela, osvojio je 13 lopti i pored svega uspeo da se upiše u listu strelaca.

"Bio je nesalomiv, nezadrživ, nepokolebljiv neuhvatljiv. Njegov učinak se merio centimetrima, kilogramima, kilometrima na čas, takođe i silom, kvantitetom i kvalitetom u svemu. On je on, ima moć, igra sa jakim impulsom, ima divlje srce i prefinjenu tehniku. Evo njegove fenomenologije – igra sa snagom 'medijana' (defanzivnog veznog) i genijalnošću 'trekartiste' (ofanzivnog veznog), objedinio je te dve uloge. Gladan je uspeha i čvrstog karaktera. Ono što nam sada sugeriše jeste da će Milinković-Savić za nekoliko godina biti fenomen", stoji u tekstu "Korijere delo sport".

Dalje se nastavlja da njegova dominacija traje od početka sezone.

"Ništa se ne dešava magijom. Sergej Milinković-Savić, lider Lacija, sposoban je da uradi sve – dobije 104 duela na 14 utakmica i, ono što njegovu specijalnost čini još većom, jeste da je prvi 'rvač' prvensta i da ga još niko nije izazvao na toj poziciji. Ne postoji dvoboj u kojem će podleći, njegovi laktovi su oštri i kada se nađete ispred Sergeja giganta, ispred tog pogleda 'kako postati poznat', ne postoji mnogo toga što drugi mogu da urade", dodaje se u tekstu.

Duel sa Sampom pratili su skauti Mančester junajteda, prethodno su meč sa Nicom posmatrali čelnici Mančester sitija, a spominje se interesovanje Juventusa i Real Madrida, pa je izvesno da će možda već u januaru na adresu predsednika kluba Klaudija Lotita stići ponuda vredna 100 miliona evra.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

38 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve
Fudbal

Španski sud blokirao račun Pikeu

Španski sud naložio je zamrzavanje bankovnog računa kompanije koju vodi Đerar Pike, dok traje istraga o poslovnom dogovoru da se takmičenje domaćeg Superkupa prebaci u Saudijsku Arabiju.

Beta

23:47

10 h

U fokusu

Vidi sve