Nova vest
Fudbal

Nedelja, 03.12.2017.

20:58

Boaći: Dugo sam igrao na pogrešnoj strani tabele

Napadač Crvene zvezde Ričmond Boaći priča kako je uspeo da pronađe pravu formu koja je pre dolaska u Beograd potpuno nestala.

Izvor: MLJ

Autor: MLJ

Boaći: Dugo sam igrao na pogrešnoj strani tabele
StarSport

Boaći (24) je pre pet godina bio vrlo perspektivan igrač čiji je potpis želeo Juventus. Juve je 2012. godine i dobio njegov potpis, ali Boaći nije dobio priliku da igra.

Usledila je pozajmica u Elče i borba za opstanak u španskoj ligi. Paralelno sa klupskom stagnacijom na njega se sve manje računalo da u dresu Gane na duge staze zameni Asamoa Gijana.

Poslednjih nedelja njegova forma je ponovo jedna od glavnih tema u crveno-belim krugovima koji se pitaju koliko dugo će još moći da na "Marakani" gledaju jednog od svojih miljenika.

Dva gola protiv Bačke, četiri protiv Rada, sjajan gol za pobedu u Kelnu su samo neki od onih koje je Boaći davao u poslednje vreme. Imao je istini za volju i promašaja protiv Arsenala, ali, dešava se. Dobro ide i u dresu Gane, a golovi Kongu to potvrđuju.

"Imao sam nekoliko nekonstantnih godina i shvatio sam da mi stalno igranje za ekipe koje se bore na pogrešnoj strani tabele, da ostanu u ligi nije pomagalo jer je bilo malo šansi da se daju golovi", rekao je Boaći za ESPN.

Usledila je promena u načinu razmišljanja.

"Moj prioritet kada sam napuštao Latinu je bio da pronađem tim koji više napada i daje mi bolje prilike da dajem golove. Crvena zvezda je bila savršena za to", dodaje Boaći i objašnjava da je promenio i neke svoje navike.

"Sazreo sam poslednjih godina i ima nekih stvari koje sigurno ne bih opet radio. To dolazi sa iskustvom. U krevet idem rano i pozitivnije pristupam treninzima i svakoj narednoj utakmici. Na tome treba raditi", kaže Boaći.

Prethodnih godina je bilo problema i u dresu Gane zbog čega ga je selektor izostavljao iz sastava. Poverenje je vratio, a hoće li i koliko dugo ostati u nacionalnom dresu, kaže da ne zavisi samo od njega.

"Ima mnogo napadača u Gani i ako Bog kaže da je moje vreme onda to niko ne može da zaustavi. Kada dođe trenutak, videćemo. Uvek kažem da nema pritiska kada igram fudbal, tako je i u Gani, ne tresem se, ne paničim. Igrači imaju dobre i loše dane. Kad odigram loše ne smem da pustim da mišljenja drugih određuju moju reakciju", zaključuje napadač Zvezde.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

47 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve
Srpski fudbal

Piksi na EURO misiji – prva stanica Torino

Dok fudbalska Evropa odbrojava do početka samita najboljih kontinentalnih selekcija koji se održava u Nemačkoj od 14. juna, selektor Dragan Stojković sa najbližim saradnicima radi na pripremama za najveći fudbalski događaj u 2024. godini.

FSS

13:29

4 h

U fokusu

Vidi sve