Nova vest
Fudbal

Nedelja, 03.12.2017.

19:24

CZ: Omladinci uzalud prvi ako ne postanu prvotimci

Direktor omladinske škole Crvene zvezde Dragan Mladenović kaže da rezultati mlađih kategorija malo vrede ako škola ne daje dobre igrače za prvi tim.

Izvor: MLJ

Autor: MLJ

CZ: Omladinci uzalud prvi ako ne postanu prvotimci
StarSport

Ove polusezone omladinci i kadeti se ističu dobrim rezultatima jer su i jedni i drugi na kraju jesenjeg dela sezone prvi.

"Lepo je biti prvi u bilo kojoj konkurenciji, u bilo čemu. Suština je da treba biti prvi sa ciljem da omladinska škola treba da bude ispostava prvog tima. Uzalud sva prva mesta ako ne dajemo igrače za prvi tim. Meni je mnogo draže što u prvom timu sada imamo četiri-pet igrača na koje se ozbiljno računa sada, i računaće se u budućnosti, a koji su sada deo ove lepe priče" rekao je Mladenović za klupski sajt i dodao da su titule u tom slučaju "plus".

Omladinci Crvene zvezde su u prva tri kola osvojili samo četiri boda, usledio je niz dobrih rezultata a Mladenović kaže da su oscilacije normalne kod dece. Jedna od konstanti je međutim u mlađim kategorijama bio Dejan Joveljić koji je na 14 utakmica dao 33 gola. Mladenović smatra da je Joveljić za primer što se tiče stvari van terena, a na terenu ima ozbiljnu perspektivu.

"Imamo jasnu sliku šta je to što Joveljiću fali da bi on u perspektivi mogao da bude vrhunski napadač. On ima dosta dobru polaznu osnovu, ima nešto sa čime se rađa i što ne može svako da bude, ali neophodno je da se posvetimo i individualnom radu koji ove polusezone i nismo mogli da imamo, iz prostog razloga što nismo imali gde da radimo", kaže Mladenović i dodaje da svi vole da se upoređuju sa najboljima, ali da bi bili kao oni moraju tako i da rade

"Uzalud je naša priča na treningu, jer trening traje sat i po ili dva, ukoliko i van treninga nisu posvećeni, preostalih 22 časa dnevno. Svi vole da se porede sa Mesijem ili Ronaldom, a niko ne priča da Ronaldo radi osam sati dnevno na sebi. Posvećenost fudbalu mora biti velika, edukacija kako fudbalska tako i vanfudbalska. Današnji fudbal gotovo da je postao nauka, i zahteva fudbalski inteligentne i edukovane fudbalere", kaže Mladenović

Zadovoljan je rezultatima kadeta koji su u svih 17 utakmica zabeležili pobede i misli da klub treba da napravi pravu filijalu koja će imati iste uslove za rad kao klub i omladinska škola da bi igrači što bolje sazrevali.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve