Nova vest
Fudbal

Subota, 02.12.2017.

23:14

Murinjo o ljubiteljima trave i medicinskim čudima

Menadžer Mančester Junajteda Žoze Murinjo oduševljen je igrom svog tima u pobedi nad Arsenalom 3:1 u Londonu.

Izvor: AK

Autor: AK

Murinjo o ljubiteljima trave i medicinskim čudima
Foto: Getty images

"Crveni đavoli" su slavili posle dve godine na Emiratima i nastavili poteru za liderom šampionata gradskim rivalom Sitijem.

"Fenomenalna utakmica. Sviđa mi se način na koji je moj tim igrao i borio se. Ali moram priznati da su i igrači Arsenala, u određenim periodima, igrali neverovatan napadački fudbal, stvarali su nam probleme. Moji igrači su bili sjajni, neverovatni, fenomenalni, fantastični, ne znam više engleskih reči", rekao je Murinjo.

Junajted je za samo deset minuta stekao dva gola prednosti što je na kraju bio presudan detalj derbija 15. kola Premijer lige.

"Plan je bio da kad Arsenal ima loptu, kad moramo da se branimo, to radimo od napadača, a kad mi imamo loptu, pokušamo sa kontranapadima da postižemo golove, što smo i radili. Oni mogu pričati da su imali više šansi, ali smo i mi pogodili okvir gola, Lukaku je imao situaciju ispred Čeha, borili se i imali fantastičnog golmana pa smo zasluženo osvojili tri boda", dodao je Portugalac.

Murinjo je posebno naglasio sjajnu taktičku partiju svoje ekipe.

"Igrači imaju inteligenciju da prilagođavaju taktiku trenucima utakmice, kada je Mustafi izašao oni su promenili način igre, pa smo i mi morali. Posle smo sa desetoricom opet to morali da uradimo. To je bilo naporno za igrače mentalno i fizički, s taktičke strane", rekao je Murinjo.

Meč je obeležio crveni karton Pola Pogbe koji je nagazio Ektora Beljerina.

"Ne znam. Ostavljam to za vas (novinarime). Ostavljam vam situaciju sa Lukakuom i Kosjelnim, ostavljam vam igrače Arsenala na travi, ali bih verovatno i ja bio takav jer je trava apsolutno divna. Mislim da je postojala želja da budu na travi", rekao je menadžer Junajteda, "Igrači sazrevaju, razumeju igru sve bolje i shvataju da sa svakom utakmicom manje nije fokus na presingu na igrača već više o prostoru i kompaktnom bloku, a onda na loptu i zone. Mislim da se tim osećao komforno u situaciji sa igračem manje, izborili smo se s tim".

Uoči meča Murinjo je iznenadio javnost sa Nemanjom Matićem u prvoj postavi, iako je najavljivao da će propustiti utakmicu zbog povrede.

"Sjajno je radio prethodnih dana. Neverovatna posvećenost medicinskog tima koji je radio s njim i "možda" promenio u "da". Bio je neizvestan, ali je uspeo da odigra 90 minuta. Ali mislim da najviše pohvala treba da dobije Arsenalov medicinski tim jer je Lakazet od "neće igrati" došao do "90 minuta" i to je sjajno", naglasio je Murinjo.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

39 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve
Fudbal

Španski sud blokirao račun Pikeu

Španski sud naložio je zamrzavanje bankovnog računa kompanije koju vodi Đerar Pike, dok traje istraga o poslovnom dogovoru da se takmičenje domaćeg Superkupa prebaci u Saudijsku Arabiju.

Beta

23:47

12 h

U fokusu

Vidi sve