Nova vest
Fudbal

Petak, 01.12.2017.

22:00

Jestrogol za B92: Da opet ne bude "drugih radnji"

Nenad Jestrović, nekadašnji napadač reprezentacije Srbije, za B92 je rekao da plasman na velika takmičenja nose i "neke druge radnje koje mu se ne sviđaju".

Izvor: B92

Autor:B92

Jestrogol za B92: Da opet ne bude
Starsportphoto

Jestrović je dres nacionalnog tima nosio dok je zemlja bila u zajednici sa Crnom Gorom, a prvi komentar na grupu u kojoj su ’Orlovi’ je bio veoma pozitivan.

"Super grupa", kao iz topa je na naše pitanje odgovorio Nenad Jestrović.

"Nije moglo bolje. Ako smo ekipa i ako vredimo, trebalo bi da budemo drugi u grupi. To kažem otvorimo jer mislim da imamo mnogo bolju ekipu od Švajcarske i Kostarike. Dobro, Švajcarci su igrali dobro u kvalifikacijama, imaju dosta igrača sa Balkana, ali mi imamo naših 11. Mislim da možemo da napravimo dobar rezultat i budemo drugi".

Žrebom u Kremlju je odlučeno da će Srbija u grupi E za protivnike imati Kostariku, Švajcarsku i Brazil, koji je u izuzetnoj formi u poslednjih 12 meseci.

"Igraju fenomenalno i da sada budemo preterano optimisti... Treba da budemo, igra se jedna utakmica, Svetsko je prvenstvo i sve je moguće, kao kada smo dobili Nemačku, ali Brazilci su favoriti da osvoje titulu, a ne da budu prvi u grupi".

Ipak, i naša selekcija ima čemu da se nada.

"Otišli su kao ekipa, imamo dosta dobrih igrača u svim linijama. Ako ostanemo u istom duhu kao tokom kvalifikacija, možemo da napravimo dobar rezultat".

Ali...

"Obično kada naša reprezentacija, kao kada sam ja bio 2006. godine, dođe na veliko takmičenje, u prvi plan izbiju druge radnje i to mi se ne sviđa u našem fudbalu. Nadam se da toga sada neće biti, ali ćemo videti".

Što se prognoza tiče, bivši napadač brojnih domaćih i stranih klubova tipuje na selekciju koja je tek u poslednjem kolu, genijalnošću Lionela Mesija, overila vizu za Rusiju.

"Siguran sam da će u završnici biti Brazil, Nemačka, Argentina... Teško su se kvalifikovali i obično takve ekipe mogu da dođu do samog kraja i osvoje Svetsko prvenstvo. Ako bih tipovao, ovoga puta bih izabrao Argentinu", zaključio je Jestrović za B92.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

29 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve