Nova vest
Fudbal

Petak, 01.12.2017.

20:00

"Najslabija" selekcija brani 1/4finale Mundijala

Fudbalska reprezentacija Srbije igraće na Svetskom prvenstvu u Rusiji 2018. godine u grupi E protiv selekcija Brazila, Švajcarske i Kosta Rike.

Izvor: PT

Autor: PT

Getty images

Žrebom u Moskvi odlučeno je da se "Orlovi" za plasman na Mundijal boriti protiv jednog izrazitog favorita i dve reprezentacije koje su nam po meri.

Reprezentacija Kostarike spada u timove koje su nam po meri i sa njima ćemo voditi veliku borbu za plasmana u narednu fazu.

Fudbalska reprezentacija Kostartike, na papiru, je možda i najslabija reprezentacija u grupi E. Međutim, ova reprezentacija učestvovaće drugi put zaredom na Mundijalu i zaslužuje veliki respekt.

Pre četiri godine u Brazilu su pokupili simaptije mnogih zaljubljenikau fudbal jer su kao prvoplasirana selekcija prošli u osminu finala. Zanimljivo, Kostarika je bila prva u grupi i to ispred Urugvaja, Italije i Engleske.

Potom su u nokaut fazi izbacili reprezentaciju Grčke (na penele), da bi posle trilera ispali od Holandije (na penale). Kostarika je bila na korak od polufinala, ali ipak, nisu uspeli da naprave istorijski uspeh.

Ovo nam mnogo govori o njima, zadržali su većinu igrača iz te generacije, a predvodi ih lucidni Brajan Ruis. Daleko su od reprezentacije koja je za potcenjivanje i biće veoma interesantno igrati protiv njih.

Reprezantacija Kostarike prvi meč na ovom šampionatu igra protiv Srbija (17.6), potom protiv Brazila (22.6.), dok poslednji meč igra sa Švajcarskom (27.6).

Povezane vesti:

* Švajcarska – mnogo bolja ekipa nego što mislite
* Brazil je ponovo Brazil

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve