Nova vest
Fudbal

Petak, 01.12.2017.

19:30

Brazil je ponovo Brazil

Fudbalska reprezentacija Srbije igraće na Svetskom prvenstvu u Rusiji 2018. godine u grupi E protiv selekcija Brazila, Švajcarske i Kosta Rike.

Izvor: PT

Autor: PT

Brazil je ponovo Brazil
Getty images

Žrebom u Moskvi odlučeno je da se "Orlovi" za plasman na Mundijal boriti protiv jednog izrazitog favorita i dve reprezentacije koje su nam po meri.

Izrazit favorit je svakako selekcija Brazila, koja je petostruku šampion sveta i koja je "protutnjala" kroz kvalfikacije u Južnoj Americi.

Reprezentacija Brazila najuspešnija je selekcija na Svetskim prvenstvima, pošto je osvojila planetarno takmičenje čak pet puta, a poslednji put 2002. godine.

Popularni "Selesao" dominirao je kvalifikacijama za Mundijal, pošto je na 18 odigranih utakmica ostvario 12 pobeda, pet remija, a doživeo je samo jedan poraz.

Brazil je kao prvi prošao na SP, sa čak deset bodova više od drugoplasiranog Urugvaja.

Ovu selekciju godinama krasi lepršav stil igre, koji se pomalo i izgubio odlaskom one sjajne generacije (Ronaldinjo, Ronaldo...), međutim dolaskom Nejmara, Kutinja, Žezusa i drugih Brazil ponovo igra, možda i najbolje na svetu.

Ekipu predvodi trener Tite i spadaju među glavne kandidate za osvajanje Mundijala. Pre četiri godine su se obrukali pred svojom publikom, pošto su ubedljivo poraženi od Nemačke u polufinalu.

Na prethodna dva prvenstva niko ih nije shvatao mnogo ozbiljno jer nisu igrali neki fudbal, međutim, sada su ponovo na onom starom nivou i imaju najveće moguće ambicije.

Brazil će prvi meč na SP igrati protiv Švajcarske (17. jun), potom sa Kostarikom (22.6.), dok sa Srbijom igra (27.6).

Povezane vesti:

* Švajcarska – mnogo bolja ekipa nego što mislite
* "Najslabija" selekcija brani 1/4finale Mundijala

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

34 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve