Nova vest
Fudbal

Sreda, 29.11.2017.

22:55

Siti ne može da kiksne, magična noć Runija!

Mančester siti ne može da izgubi, Vejn Runi je postigao het-trik uz gol sa pola terena, a Muhamed Salah nastavio seriju u 14. kolu Premijer lige.

Izvor: B92

Autor:B92

Siti ne može da kiksne, magična noć Runija!
Photo by Jan Kruger/Getty Images

Izabranici Pepa Gvardiole bili su na putu da posle 11 uzastopnih pobeda budu zaustavljeni, ali je u šestom minutu nadoknade heroj ponovo bio Rahim Sterling.

Krilni napadač reprezentacije Engleske kombinovao je ispred kaznenog prostora sa De Brujneom, Belgijanac mu je vratio loptu, a on neverovatnim udarcem pogodio suprotne rašlje.

Prethodno je De Brujne doveo domaćina u vođstvo, da bi u 75. minutu Romeu iskoristio asistenciju Bufala i nagovestio da bi mogao da bude prekinut najbolji start sezone u istoriji Premijer lige.

Siti je zadržao osam bodova viška u odnosu na drugoplasirani Junajted, dok je Sautempton, za kojeg Dušan Tadić nije ulazio u igru, ostao u sredini tabele sa 16 bodova.

Londonski rivali Čelsi i Arsenal nastavili su poteru za mančesterskim klubovima i sada oni kompletiraju grupu ekipa koje se nalaze na pozicijama koje vode u Evropu.

’Plavci’ su potpuno dominirali u duelu sa Svonsijem, ali su slavili samo sa 1:0 – Antonio Ridiger se početkom drugog poluvremena najbolje snašao posle šuta sa distance i odbitak glavom sproveo u mrežu.

Čelsi sada ima 29 bodova, jedan više od Arsenala koji je bio izuzetno ubedljiv na ’Emirejtsu’ u duelu sa Hadersfildom – 5:0.

’Tobdžije’ su otvorile duel divnom akcijom i asistencijom Ramzija za Lakazeta, da bi sredinom drugog dela igre Mesut Ezil podsetio na svoje najbolje dane. U roku od 30 sekundi asistirao je Olivijeu Žiruu i Aleksisu Sančesu, da bi samo tri minuta kasnije i sam zatresao mrežu gostiju.

Konačan rezultat postavio je Žiru svojim drugim pogotkom u finišu susreta.

Uprkos lošem startu posle kojeg su ih svi otpisali, igrači Arsenala drže priključak sa ekipama iz vrha, a nalaze se dva boda ispred petoplasiranog Liverpula koji je takođe zabeležio trijumf na gostovanju Stouk sitiju (3:0).

Sadio Mane je krunisao lepu akciju, ali sumnjivu ’Redsa’ u 17. minutu, dok je u drugom poluvremenu domaćin propustio nekoliko stopostotnih prilika. Kazna je stigla u 77. minutu kada je, na ovom susretu rezervista Mohamed Salah, uhvatio fantastičan volej i duplirao vođstvo.

Ni tu nije bio kraj serije Egipćanina – desetak minuta pre kraja beži čuvaru i rutinski postiže 12. gol u sezoni.

Everton se nalazio u katastrofalnoj formi u poslednjih nekoliko nedelja, skoro 40 dana nije imao trenera, a u sredu je ozvaničeno da će novi menadžer biti Sem Olerdajs. ’Big Sem’ je na delu gledao svoje nove igrače protiv Vest Hema, a Vejn Runi mu se najavio het-trikom za sigurnu pobedu – 4:0.

Nekadašnji napadač Mančester junajteda je promašio penal u 18. minutu i glavom ubacio odbitak u mrežu, da bi potom pogađao u 28. i 67. minutu. Posebno atraktivan bio je treći pogodak sa polovine terena, pošto je ispucanu loptu uhvatio iz prve i poslao je u nebranjenu mrežu Džoa Harta.

Agoniju ’Čekićara’ potvrdio je Vilijams desetak minuta kasnije.

’Karamele’ su skočile na 13. poziciju, dok je Vest Hem ostao u zoni ispadanja.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

70 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve