Nova vest
Fudbal

Sreda, 29.11.2017.

21:45

Ekipe iz Baskije se obrukale u Kupu kralja

Drugoligaš Ljeida šokirala je Baskiju eliminisavši domaći Real Sosijedad iako je poražena minimalnim rezultatom u prvom meču šesnaestine finala Kupa kralja.

Izvor:

Autor:

Ekipe iz Baskije se obrukale u Kupu kralja
Tanjug/AP Photo

Uspeh gostiju još je veći jer je Sosijedad u 33. minutu revanša imao i velikih 2:0 pred svojim navijačima pogocima Dijega Ljorentea u 24. i Huanmija u 34. minutu.

Ipak, Nunes najvaljuje ono što će se dogoditi golom u 56. minutu, Molina samo 180 sekundi kasnije donosi izjednačenje, a srpski omladinac Boris Radunović u 88. kompletira neverovatan preokret i povratak Ljeide.

Istovremeno, Barselona nije imala apsolutno nikakvih problema protiv Mursije, posle trijumfa od 3:0 u prvom susretu, Katalonci su sada slavili još ubedljivije – 5:0 (1:0).

Za 'Blaugranu' su pogađali Pako Alkaser u 16, Đerar Pike u 56, Aleiš Vidal u 60, Denis Suares u 74, odnosno Hose Arnais u 79. minutu.

Slična slika viđena je i na Ramon Sančes Pichuanu, gde je Sevilja, takođe posle 3:0 u prvom meču, još jednom rutinski porazila Kartagenu – 4:0 (3:0).

Sve je bilo jasno već posle šest minuta igre i dva vezana gola Visama Ben Jadera, da bi Ganso povećao na 3:0 u 42, a Hoakin Korea u 66. minutu postavio konačan rezutlat.

U drugom terminu je Atletiko pobedio Elče sa 3:0 i neutralisao remi iz prvog meča (1:1), a blistao je dvostruki strelac Fernando Tores. Las Palmas je izgubio od Deportiva sa 3:2, ali je dobio prvi meč sa 4:1 i prošao dalje, dok je Atletik Bilbao kompletirao katastrofalno veče Baska.

U šestom minutu nadoknade vremena Formentera je postigla gol za 1:0 i suze na San Mamesu (prvi meč završen 1:1).

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

4 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve