Nova vest
Fudbal

Sreda, 29.11.2017.

17:40

Tvrdio da su fudbalerke neuhranjene i dobio otkaz?

Selektor mlade ženske reprezentacije Venecuele Kenet Seremeta otpušten je jer je navodno tvrdio da su njegove fudbalerke neuhranjene.

Izvor:

Autor:

Tvrdio da su fudbalerke neuhranjene i dobio otkaz?
Getty images

Fudbalski savez Venecuele zvanično je objavio da je Seremeta otpušten zbog loših rezultata tima koji je vodio, uprkos tome što je reprezentacija završila na trećem mestu na turniru pet ekipa Bolivarskih igara ovog meseca u Kolumbiji.

Kako je prenela agencija AP, Seremeta, koji je rođen u Panami, pohvalio je svoje fudbalerke zbog rezultata na terenu, posebno zbog toga što je hrana generalno u Venecueli, kako je opisao, izuzetno loša.

"Kada mi daju rezultate testova koji su mi pokazali neuhranjenost, počeo sam da se tresem", rekao je tada Seremeta.

Njegovi komentari su uznemirili mnoge Venecuelance, čija je zemlja pogodjena krizom, odnosno nedostatkom hrane i lekova.

Fudbalske vlasti Venecuele su odbacile njegove tvrdnje, uz reči da je ekipa igračica do 20 godina u velikoj meri bila izolovana od prehrambene krize i da je imala pet obroka dnevno tokom priprema za takmičenja.

List Nasional je objavio lekarski izveštaj da je najmanje sedam fudbalerki bilo neuhranjeno.

Seremeta je 2015. vodio žensku reprezentaciju Venecuele do drugog mesta na šampionatu Južne Amerike za fudbalerke do 20 godina.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

0 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve