Nova vest
Fudbal

Sreda, 29.11.2017.

15:45

Tošić nosi crno-bele, Partizanova osveta na krovu

Fudbaleri Partizana pobedili su u gostima Voždovac minimalnim rezultatom (1:0), u derbiju 19. kola Superlige Srbije.

Izvor: B92

Autor:B92

Tošić nosi crno-bele, Partizanova osveta na krovu
Starsportphoto

Partizan je nakon remija sa subotičkim Spartakom u prošlom kolu uspeo da izdrži pritisak i slavi "na krovu", ujedno se revanširavši ’Zmajevima’ za poraz u Humskoj na startu takmičenja.

Ovim trijumfom izabranici Miroslava Đukića prišli su prvoplasiranoj Crvenoj zvezdi na tri boda zaostatka, ali večiti rival od 18 sati igra protiv Radnika iz Surdulice.

Duel na krovu počeo je pokušajem Zorana Tošića sa distance, posle kojeg je usledila dvadesetominutna uspavanka tokom kojeg se apsolutno ništa nije dešavalo. Nju je razbio upravo ’Bambi’ lepim pogotkom u 26. minutu, kada je na asistenciju Ožegovića u svom stilu pogodio suprotni ugao. Veliki udeo kod ovog gola imao je Leandr Tavamba jer je prethodno oduzeo loptu Putinčaninu na 40 metara od gola.

Nekoliko minuta kasnije ’crno-beli’ su dvaput oštećeni u kratkom vremenskom periodu – prvo je Ožegoviću sviran sumnjiv ofsajd, da bi Tavambi poništen čist pogodan zbog navodne nedovozvoljene pozicije. Oba puta grešku je napravio linijski sudija Matija Olajoš Nađ.

Dejan Georgijević je mogao da šokira rivala samo 60 sekundi kasnije, ali je Vladimir Stojković odlično intervenisao i sačuvao prednost gostiju na poluvremenu.

Drugi deo igre bio je mnogo manje interesantan od prvog, a osim nekoliko poluprilika sredinom poluvremena, sve do 80. minuta nije bilo većih uzbuđenja. Tada je Tavamba iznudio penal koji je Popović odbranio Jevtoviću, da bi samo nekoliko minuta kasnije kapiten Voždovca Miloš Pavlović zaradio crveni karton zbog vređanja sudije.

Đukićevi igrači uspeli su da sačuvaju minimalnu prednost i ostvare 14. trijumf u sezoni, dok je Voždovac ostao na četvrtoj poziciji sa 32 boda.

Tok meča:

1’ Već u prvom napadu Partizan je izborio korner, ali nije bilo većih uzbuđenja.

8’ Nakon nekoliko uvodnih minuta odmeravanja snaga, Zoran Tošić je prvi pripretio domaćinu – prihvatio je loptu na nekih 25 metara, brzo je šutirao i lopta je otišla metar preko prečke.

25’ Dvadesetak minuta kasnije ništa se nije promenilo, Partizan je imao više loptu u posedu, Voždovac se odlučio na nešto defanzivniji pristup, ali bez ikakvih prilika. Igrači nisu imali ideje na terenu, sve dok Zoran Tošić nije dobio malo više prostora...

26’ Goooool! Najbolji fudbaler ’crno-belih’ pogađa mrežu Voždovca!

Tavamba je oduzeo loptu Putinčaninu na nekih 40 metara, ona je završila kod Ožegovića koji je prosledio na desni bok do ’Bambija’. Očekivano, povremeni reprezentativac Srbije je namestio na levu nogu i sa nekih 15 metara je poslao u suprotni ugao – 0:1!

29’ Samo tri minuta kasnije moglo je da bude 2:0, ali je golman domaćih Zoran Popović uspeo da odbije tu loptu.

32’ Prva sporna situacija i greška linijskog sudije – Jevtić je uposlio Ožegovića koji istrčava 1 na 1 sa golmanom i zaobilazi ga, ali je ipak sviran nepostojeći ofsajd.

34’ U roku od 12 sekundi gosti su dvaput oštećeni! Nastavio se pritisak gostiju koji nakon pola sata postižu drugi pogodak, ali je on poništen zbog drugog navodnog ofsajda. Mitrović je glavom spustio do Tavambe, on je prebacio čuvara mreže, a linijski sudija je podigao zastavicu. Ipak, na drugoj strani je ostao desni bek i ’crno-beli’ su oštećeni za čist pogodak.

35’ Nisu stigli ni da se požale igrači Miroslava Đukića, a malo je falilo da ih ’Zmajevi’ šokiraju – fenomenalnu priliku imao je Dejan Georgijević koji je ostao sam na desnom boku, ali je Vladimir Stojković neverovatno odbranio i spasao svoj tim.

44’ Posle primljenog gola Voždovac je krenuo ofanzivnije ka golu rivala, ali nije bilo opasnih situacija sve do finiša poluvremena, kada je Ostojić osujetio nameru Petrovića, pa je na poluvremenu ostalo 0:1.

55’ Kao i početkom prvog, uvodni minuti drugog poluvremena nisu doneli zanimljiviv fudbal i jedino vredno pomena jeste blaža povreda Tošića.

56’ Minut kasnije je pokušao Duronjić sa 17 metara, ali je Stojković opet napravio dobru paradu i izbacio loptu u korner.

67’ Usledio je novi miran period, a onda i početak pritiska ‘crno-belih’ – Danilo Pantić je gađao sa distance, uhvatio golmana Voždovca na krivoj nozi, ali je on ipak uspeo da se vrati i odbrani. Partizan je dobio korner posle kojeg se Nemanja R. Miletić najbolje snašao u gužvi, međutim nije bio precizan.

70’ Partizan je nastavio sa napadima i počeo da sužava obruč, ali su igrači Ilije Stolice uspeli da odbiju nalet rivala.

72’ Saša Ilić ulazi u igru na krovu umesto Ognjena Ožegovića, što je njegov 400. nastup u crno-belom dresu.

79’ Penal za Partizan! Pogrešio je Filipović, u nameri da vrati loptu do Popovića, nije video Tavambu. Golman Voždovca je zakasnio i oborio Kamerunca u kaznenom prostoru.

81’ Odgovornost je preuzeo Jevtović, gađao donji levi ugao, ali je Popović fenomenalno odbranio. Ostalo je 0:1.

85’ Voždovac ostaje sa igračem manje – Miloš Pavlović dobija direktan crveni! Kapiten ’Zmajeva’ direktno je isključen zbog prigovora sudiji Vasiću, nakon faula koji je njegov saigrač napravio nad Pantićem.

90+1’ Jevtović ima priliku nakon gužve u kaznenom prostoru, njegov udarac je izblokiran na liniji.

90+3’ Kraj – Partizan je pobedio na Voždovcu!

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

200 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve