Nova vest
Fudbal

Utorak, 28.11.2017.

23:23

L1: Amijen briljira, siguran "srpski" Bordo

Fudbaleri Amijena su nastavili sjajnu seriju u Ligi 1, novajlija u takmičenju je zabeležio treći trijumf u nizu, pobedom nad Dižonom, rezultatom 2:1.

Izvor: B92

Autor:B92

L1: Amijen briljira, siguran

U premijernim mečevima 15. kola šampionata sastali su se još Strazbur i Kaen (0:0), dok je Bordo sa 3:0 savladao ekipu Sent Etjena.

Amijen je prvi gol na svom terenu u duelu sa Dižonom zabeležio već u trećem minutu, kada je Gael Kakuta imao mnogo sreće prilikom izvođenja slobodnog udarca, lopta je pogodila nekoga od gostujućih fudbalera u živom zidu i završila u mreži.

Veliku šansu za domaće je u 9. minutu propustio Lasina Traore, da bi kazna stigla već 180 sekundi kasnije – Federik Samaritano je proigrao Čang-Hun Kvona, koji je rutinski realizovao šansu i doneo poravnanje.

Konačnih 2:1, za treću pobedu u nizu novajlija, postavio je Kventin Kornet u 50. minutu.

Ovim trijumfom Amijen je stigao do sedme pozicije i na svega dva boda zaostatka od Kaena, koji nije uspeo da osvoji više od jednog boda na gostovanju Strazburu.

Za razliku od njih, Bordo je bio veoma siguran, već posle prvih pola sata duela sa Sent Etjenom bilo je 2:0, golove su u petom, pa 31. minutu postigli Aleksandr Mendi i Malkom, a u strelce se za “Žirondince“ Mendi upisao i u 57. minutu.

Za Bordo su svih 90. minuta odigrali Milan Gajić i Vukašin Jovanović.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

1 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve