Nova vest
Fudbal

Četvrtak, 23.11.2017.

18:20

Čudo spaslo BATE, Zvezda sa Kelnom za proleće!

Crvena zvezda odigrala je bez golova sa BATE Borisovom u Belorusiji u meču petog kola grupe H Lige Evrope – 0:0.

Izvor:

Autor:

Čudo spaslo BATE, Zvezda sa Kelnom za proleće!
crvenazvezdafk.com

Ekipa Vladana Milojevića u potpunosti je nadigrala beloruskog šampiona, ali nije imala sreće da stigne do sva tri boda i praktično obezbedi prolaz u narednu fazu najmasovnijeg evropskog takmičenja.

Crveno-beli su ovim remijem ostali na drugom mestu na tabeli sa šest bodova, jednim više od BATE, ali je situaciju zakomplikovao Keln savladavši Arsenal, pa sada i 'Jarčevi' imaju isti broj bodova kao i Zvezda.

Uprkos tome, najtrofejniji srpski klub imaće priliku da pobedom upravo protiv Kelna, sedmog decembra na krcatoj Marakani, obezbedi prolaz u nokaut fazu nekog evro takmičenja posle tačno dve i po decenije. Zvezdu do proleća u Evropi vodi i remi sa Nemcima, uz uslov da BATE ne slavi u Londonu protiv 'Tobdžija'.

Svi u crveno-belom najviše žale za šansom u bukvalno poslednjim sekundama meča, kada je odlični golman domaćina Denis Šerbitski loše izleteo, ali je Stanislav Dragun u poslednji čas sa linije izbacio šut Milana Rodića.

Samo tri minuta ranije, golman beloruskog sastava napravio je intervenciju meča, kada je neverovatno skinuo pokušaj Ričmonda Boaćija glavom s nekoliko metara.

Zvezda je tokom svih 90 minuta bila daleko bolji rival, kontrolisala je posed i ritam meča, a već u prvih 45 minuta imala je više prilika od rivala, koji je tek sredinom drugog poluvremena uspeo da uposli Milana Borjana.

Osim dve spomenute situacije, naša ekipa najbliža je bila pogotku posle pet minuta igre u nastavku – kada je Rodić, zasigurno najbolji pojedinac na susretu, lepo primirio loptu na roglju kaznenog i poslao divan volej udarac, ali se lopta od prečke odbila nazad u polje.

Crvena zvezda odigrala je još jedan odličan duel u evropskim okvirima, ostala neporažena i na trećem gostovanju, i potpuno zasluženo došla u situaciju da pred 50.000 navijača, u nezaboravnoj atmosferi, napravi i poslednji korak ka ogromnom uspehu.

Od 21 čas, i drugi srpski predstavnik u evrokupovima, Partizan će u Beogradu dočekati Jang Bojs u okviru svoje grupe Lige Evrope, a i crno-bele trijumf vodi do evropskog proleća.

Na tribinama Borisov Arene nalazilo se i oko 500 navijača gostiju, koji su na startu susreta napravili koreografiju uz transparent podrške generalu Ratku Mladiću, iako ga nisu direktno spomenuli, koji je u sredu osuđen na doživotnu kaznu zatvora pred Haškim tribunalom. Ostaje da vidimo kako će reagovati Evropska fudbalska unija (UEFA).

"Hiljadu doživotnih da su ti dali, častan Srbin tebe slavi", pisalo je na transparentu.

Priliku da prate meč imaće i navijači crveno-belih koji se nalaze u Beogradskoj areni, putem video-bima, posle čega će košarkaši dočekati Baskoniju u Evroligi.

87' – Još jedna stopostotna prilika za Crvenu zvezdu! Izvanredni Krstičić je idealno centrirao za Boaćija, ovaj odlično zahvatio loptu glavom, ali je golman BATE Borisova još jednom fantastično intervenisao. S druge strane, treba istaći i vraćanje Srnića u kontri koja je usledila, kada je zaustavio situaciju 2 na 1 u korist domaćina.

86' – Nikakva promena nije donela rezultat Jermarkoviču, pošto je naš tim i dalje bez ikakvih problema kontrolisao posed, a samim tim i ritam meča. Boaći je dobro ispratio jedno dodavanje, ali je za pola sekunde bio sporiji od Šerbitskog koji ipak stiže prvi do lopte.

78' – Novi dobar napad i nova dobra šansa za crveno-bele. Rodić se sjajno izvukao i dobio još bolji pâs Kange. Centrirao je, ali ni Boaći, ni Slavoljub Srnić nisu uspeli da stignu do lopte.

72' – Ponovo je Rodić imao odličnu šansu za vođstvo, iz daleko lakše pozicije nego prvom prilikom, ali je, iako usamljen na ivici peterca, loše šutirao glavom i poslao loptu pored stative.

KELN GOOOOOL – Metju Debiši skrivio je penal, a Sehru Žirasi savladao Davida Ospinu sa jedanaest metara za vođstvo Kelna protiv Arsenala, što ne odgovara ni Zvezdi ni Belorusima.

65' IZMENE – Trener BATE Borisova Aleksandr Jermarković odlučio je da reaguje još jednom, ubacivši u igru strelca jedinog gola za svoj tim u Beogradu Nikolaja Signeviča, dok je Milojević 'potrošenog' Milića zamenio Aleksandrom Pešićem, pa će naš tim igrati sa dva napadača do kraja susreta.

62' – Igralo se dosta otvorenije na obe strane, Zvezda je i dalje bila nešto konkretnija, a prvi žuti karton videli smo kada je Rodić morao da prekine opasnu kontru domaćih. Međutim, odbrana crveno-belih je ponovo dobro reagovala.

KELN – Ni posle časa igre u Nemačkoj nije bilo pravih šansi za gol, s tim da je gostojući tim kontrolisao posed lopte (64-36), uz daleko više pokušaja da zatrese mrežu (2(1) - 10(3)).

57' – Za razliku od prvog dela igre, BATE je bio daleko konkretniji, a nova opasnost došla je posle udarca iz ugla. Lopta je pala u pet metara, ali je Rodić još jednom bio požrtvovan, i na pravom mestu. U međuvremenu smo videli i prvu izmenu, u redovima domaćih, povređenog Aleksandera Volodka zamenio je Dmitri Baga.

50' – Kakva šansa i kakva šteta! Milan Rodić je sjajno primirio dugu loptu na roglju šesnaesterca i iz prve uhvatio volej, a lopta se od prečke odbila nazad u polje. U nastavku akcije pokušao je i odlični Nenad Krstičić, dok je udarac Mičela Donalda iz slobodnog udarca završio u živom zidu.

48' – Posle nešto više od 120 sekundi igre BATE je imao veliku priliku da on ipak prvi povede. Ponovo je Gordejčuk šutirao, sada posle dodavanja, odnosno greške Filipa Stojkovića. Pokušao je sa nekih desetak metara iskosa, ali lota završava u spoljnom delu mreže.

POLUVREME Crvena zvezda odigrala je veoma dobro prvih 45 minuta, a ostaje uttisak da su možda i zaslužili da steknu prednost. Ipak, najvažnije je da ništa ne promene u svom pristupu i pozitivan rezultat neće izostati. Istovremeno, ni u Kelnu posle prvog dela igre nema golova, uz po solidan pokušaj s obe strane.

40' – Ulaskom u poslednju trećinu prvog dela igre, tempo meča blago je opao, ali je Zvezda i dale bila ta koja je imala kontrolu nad loptom. Kanga je oprobao šut sa distance za lepu paradu čuvara mreže domaćeg sastava, dok je na drugoj strani terena izuzetno neprecizan bio Mihail Gordejčuk.

30' – Činjenica da za pola časa igre nisu uspeli ni da zaprete Milanu Borjanu, unela je nervozu u redove BATE Borisova, pošto su u kratkom vremenskom razmaku nasrnuli na golmana Zvezde i Kangu, a svemu tome doprineo je i arbitar iz Norveške koji je nepotrebno pustio grublju igru, najviše na vezisti iz Gabona.

25' – Najbolji strelac Zvezde, Ganjanin je nastavio da biva najopasniji po mrežu šampiona Belorusije. Najpre je uspeo da primiri dugačku loptu, ali se potom okliznuo na ivici kaznenog, dok je pokušaj glavom nekoliko napada kasnije završio u rukama Šerbitskog. Uskoro je zapretio i Nemanja Milić, posle prodora ka sredini kaznenog, ali njegov pokušaj nije bio dovoljno snažan.

KELN – U prvih petnaestak minuta igre na 'RajnEnergi' stadionu nije bilo pravih uzbuđenja, a naš Miloš Jojić nalazi se u startnoj postavi 'Jarčeva'.

12' – Nije tim Vladana Milojevića menjao pristup, nastavio je agresivno i stvorio novu gužvu u kaznenom prostoru domaćina, međutim – ni Boaći, odnosno Kanga nisu uspeli da zahvate loptu. Samo dva minuta kasnije, Boaći pokušava sa gotovo pola terena, uvidevši da je golman BATE na ivici kaznenog, ali nije najbolje zahvatio loptu.

8' – Nošeni sjajnom podrškom sa tribina, crveno-beli ozbiljnije prete golu Denisa Šerbitskog. Posle dva dobra driblinga Nenada Krstičića, Ričmond Boaći pravim pâsom otvara prostor Filipu Stojkoviću za centaršut, ali Slavoljub Srnić šutra zamalo preko prečke.

5' – Zvezda je od starta krenula energično, visokim presingom na ivici kaznenog rivala, da bi prvi šut na meču uputio Gelor Kanga, ali nije bio precizan. S druge strane, domaćin je pokušao posle kombinacije preko krila, ali je odbrana gostiju na vreme reagovala.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

336 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve