Nova vest
Fudbal

Sreda, 22.11.2017.

18:16

Kiks Murinja, Grizman spasao Atletiko, 0 u Torinu

Peto kolo Lige šampiona završeno je kiksom Mančester Junajteda koji je poražen od Bazela, kao i pobedama Atletiko Madrida, Pari Sen Žermena...

Izvor: PT

Autor: PT

Kiks Murinja, Grizman spasao Atletiko, 0 u Torinu
Tanjug/AP Photo/Francisco Sec

Od 18.00 odigrana su dva meča, Čelsi je na gostovanju savladao Karabag, dok je moskovski CSKA pred domaćom publikom pobedio Benfiku.

Izabranici Žozea Murinja nisu uspeli u ovom kolu da obezbede prolaz u narednu rundu, iako im je bio potreban bod u Bazelu. Da toga ne dođe pobrinuo se Lang u 89. minutu.

U drugom meču grupe A, CSKA je savladao Benfiku i sada se dosta zakomplikovalo u grupi.

Ekipa Pari Sen Žermana demolirala je sastav Seltika sa 7:1, iako je su gosti poveli na startu meča. To je naljutilo domaće igrači koji su postigli sedam golova.

Minhenski Bajern je savladao Anderleht sa 2:1, i pre ovog kola znalo se da iz grupe B dalje idu francuski i nemački klub.

U grupi C Čelsi je još ranije pobedio Karabag, a u poslednjem meču grupe Atletiko je ostao u životu i pobedio Romu sa 2:0. Golove su postigli Grizman i Gameiro.

U derbiju kola Juventus i Barselona su odigrali 0:0. Milorad Mažić je sudio ovaj meč i nije imao mnogo posla. Mreže su mirovale, a Barselona se plasirala u narednu rundu. U drugom meču grupe D Sporting je sa 3:1 pobedio Olimpijakos.

Tok mečeva:

Kraj je i na ostali mečevima.

Kraj Bazel - Mančester Ekipa Žozea Murinja izgubila je na gostovanju, a bod im je bio potreban za prolaz.

89' Bazel - Mančester Jun. 1:0 Gol za Bazel! Lang je postigao pogodak i tako šokirao Žozea Murinja i Mančester Junajted. Klub iz Engelske komplikuje svoju sudbinu.

85' Atletiko - Roma 2:0 Drugi gol meču Antoana Grizmana. Atletiko je pred pobedom na "Vanda Metropolitanu".

80' PSŽ - Seltik 7:1 Posle samo minuta igre, Dani Alves je postigao takođe prelep pogodak sa nekih 25 metara. Totalna dominacija ekipe Unaija Emerija.

79' PSŽ - Seltik 6:1 Prelep gol Kavanija za 6:1. Potop Seltika na "Parku prinčeva". Sjajna igra PSŽ pred svojom publikom.

78' Anderleht - Bajern 1:2 Kristijan Toliso donosi prednost minhenskom klubu. Ovo je njegov prvi pogodak u Ligi šampiona.

75' PSŽ - Seltik 5:1 Petarda Parižana. U listu strelaca upisao se i Verati. Odbijena lopta je došla do njega, a on je snažnim udarcem savladao golmana.

69' Atletiko - Roma 1:0 Atletiko je poveo u Madridu protiv "Vučice". Strelac na "Vanda Metropolitanu" je Antoan Grizman i to posle makazica. Spektakularan pogodak Francuza!

68' Sporting - Olimpijakos 3:0 Sporting dominira u Lisabonu. Bas Dost postiže drugi gol na meču i sada je 3:0 na semaforu.

65' Milorad Mažić nema mnogo posla u derbi meču između Juventusa i Barselone. Za sada sve prolazi u najboljem mogućem stanju za njega.

64' Atletiko - Roma 0:0 Stativa Radže Naingolana u Madridu. Nisu imali sreće gosti u ovoj situaciji.

63' Anderleht - Bajern 1:1 Domaći igrači stižu do izjednačenja! Teodorčuk je spustio loptu glavom do Hanija koji ju je snažno poslao u gol.

58' Juventus - Barselona 0:0 Barsa igra nešto slabije, a da bi se to promenilo na teren je ušao Lionel Mesi. Za sada bez golova i većih prilika u Torinu.

57' Anderleht - Bajern 0:1 U drugom poluvremenu najuzbudljivije je u Briselu. Priliku je imao Robert Levandovski, ali je njegov pokušaj završio pored leve stative.

52' Bazel - Mančester Jun. 0:0 Priliku su imali domaći igrači, ali je pokušaj Žofrija Serija završila pored stative. Junajtedu je potreban bod kako bi se plasirao u narednu rundu.

51' Anderleht - Bajern 0:1 Sjajna kontra minhenskog kluba. Kombinovali su Rodriges i Toliso, a Levandovski je bio strelac. Domaći igrači kažnjeni su zbog propuštenih prilika.

47' Anderleht - Bajern 0:0 Žuti karton dobio je srpski igrač Uroš Spajić, koji će u nastavku meča morati da bude oprezniji.

46' Krenula su poluvremena na svim utakmicama. U prvih 45 minuta nije bilo puno golova, videćemo u nastavku mečeva kakva će situacija biti na semaforu.

POLUVREME Nije bilo mnogo golova tokom prvih 45 minuta igre. Nule su za sada u Madridu, Briselu, Bazelu i Torinu. Sa druge strane PSŽ melje i vodi sa 4:1, dok Sporting ima 2:0 protiv Olimpijakosa.

Milorad Mažić nije imao mnogo posla u prvom poluvremenu meča između Juventusa i Barselone.

43' Sporting - Olimpijakos 2:0 Novi gol za Sporting u roku od tri minuta. Strelac je ovoga puta bio Bruno Sesar.

40' Sporting - Olimpijakos 1:0 Evo gola i na drugom meču. Sporting je poveo protiv kluba iz Pireja, strelac gola bio je Bas Dost.

38' PSŽ - Seltik 4:1 Novi gol na "Parku prinčeva". Lopta je stigla do Mbapea, kojem nije bilo teško da savlada golmana.

37' Anderleht - Bajern 0:0 Domaći igrači su znatno opasniji po gol Bavaraca. Apija je centrirao, a Teodorčik je glavom šutirao pored leve stative.

35' Nismo mnogo išli u Madrid i Bazel, s razlogom što nema mnogo prilika. Junajtedu je potreban bod da bi prošli dalje.

29' PSŽ - Seltik 3:1 Edinson Kavani postiže gol za 3:1. Nejmara je pogodila lopta u leđa, a Kavani je samo postavio stopalo i sproveo loptu u gol. Čak četiri gola na ovom meču u prvom poluvremenu.

28' Andereleht - Bajern 0:0 Uroš Spajić zamalo da postigne gol Bajernu iz Minhena. Odlično je skočio, dobro šutirao glavom, ali je njegov pokušaj otišao iznad prečke.

22' PSŽ - Seltik 2:1 Nejmar je ponovo strelac za PSŽ. Domaći igrači došli su lako do preokreta. Kombinovali su Verati i Nejmar, a Brazilac je levom nogom savladao golmana.

21' Juventus - Barselona 0:0 Velika prilika za Barselonu. Rakitić je centrirao i pogodio stativu. Lopta nije nikoga dirala i umalo da katalonski klub dođe do vođstva u Torinu.

20' Za sada samo dva gola u prvih dvadeset minuta na šest mečeva. Prilika ima u Minhenu, Bazelu i Madridu, ali bez golova.

12' Bazel - Mančester Jun. 0:0 Veliku priliku imao je Romelu Lukaku. Izašao je 1 na 1 ispred golmana, a Vaclik je odlično odbranio.

9' PSŽ - Seltik 1:1 Posle samo osam minuta igra dva gola na "Parku prinčeva". Domaći igrači uspeli su da izjednače, strelac je Nejmar.

3' Sporting - Olimpijakos 0:0 Stativu je pogodio Bas Dost. Mnogo sreće su imali gostujući igrači.

1' PSŽ - Seltik 0:1 Prvi gol koji prima Pari Sen Žermen u Ligi šampiona i to već u prvom minutu. Sjajna kombinacija posle kornera igrača iz Škotske, Dembele se dobro snašao i savladao Oreolu.

20.45 Utakmice su krenule, sve je spremno za poslednjih šest mečeva petog kola Lige šampiona.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

91 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve