Nova vest
Fudbal

Sreda, 22.11.2017.

18:15

Milojević: Kao i uvek – na pobedu

Trener Crvene zvezde Vladan Milojević istakao je uoči gostovanja u Borisovu da je BATE u prednosti zbog domaćeg terena, ali da njegov tim neće kalkulisati.

Izvor: B92

Autor:B92

Milojević: Kao i uvek – na pobedu

Zvezda je dva kola pre kraja grupne faze Lige Evrope druga u Grupi H sa pet bodova, jednim više od BATE, a dva od Kelna.

Crveno-beli bi pobedom u Borisovu u četvrtak (19h) došli na korak od plasmana u drugu fazu takmičenja.

"Mi od početka godine od kada smo zajedno igramo svaku utakmicu da pobedimo. Tako da ćemo isto igrati i sutra. I na kraju krajeva, imamo još dve utakmice pa ćemo podvući crtu i videti šta smo uradili. Mi ćemo da učinimo sve kao što smo učinili do sada da izađemo i odigramo najbolje što možemo. Dolazimo ekipi koju znamo još iz prve utakmice iz Beograda. Koja se bori za titulu ili je deset godina prvak svoje države i sigurno jedna iskusna ekipa kojoj je u svakom slučaju cilj da budu uvek učesnici ili Lige šampiona ili Lige Evrope. Mi smo se pojavili ove godine posle dosta godina i izuzetno sam ponosan zato što smo u jednoj jakoj grupi pored BATE, a tu su još Keln i Arsenal", rekao je Milojević.

Navijači se potajno nadaju pobedi u Borisovu.

"Nisam vidovnjak, mi se pripremamo za svaku utakmicu kroz analize i pravimo generalni plan onoga šta hoćemo da uradimo ali i protivnik to radi sa druge strane. Evo ako vidite utakmicu Kelna i BATE, a da niste gledali utakmicu, vidi se da nemaju mnogo veze. BATE je kontrolisao tu utakmicu. Na današnjem nivou fudbala sitnice mogu da odluče. Tražim punu koncentaraciju 90 minuta. Može da odluči jedan aut i slično da izgubite utakmicu. Fudbal ide u tom nekom pravcu. Očekujem dobar i kvalitetan meč i uradićemo sve što je do nas. Nisam neko ko je davao obećanja, za mene je bitno da vidim moje igrače kako će da odigramo ovakvu utakmicu i da imamo razloga da nastavimo da rastemo", dodao je trener Zvezde.

Beloruski tim je u prošlom kolu neočekivano poražen u Kelnu sa čak 5:2, iako je vodio 2:1 na poluvremenu.

"Ovu utakmicu što je BATE odigrao u Kelnu mislim da ne oslikava odraz na terenu, jer je BATE vodio, takođe pri rezultatu 2:2 imao je šansu da postigne treći gol i jednostavno mislim da je njihov poraz splet nekih okolnosti koje se u fudbalu događaju, tako da što se tiče naše utakmice u Beogradu, jednostavno koliko će biti sličnosti videćemo sutra, ali mislim da je BATE jedna iskusna ekipa, imaju svoj stil igre i sigurno prednost im daje što su domaćini", kaže trener srpskog vicešampiona.

Zvezda se posle deset godina našla u grupnoj fazi i odmah je na korak od proleća u Evropi.

"Proleće kreće sa prvim ljubičicama. Šalim se, tražim od javnosti i od svih da ceo pritisak ne gledaju na taj način. Momci imaju samopouzdanja i treba da uživaju u igri, tako treba i sutra da urade. Mi smo tu sa njima da odigramo i vidimo gde smo i šta smo. Rekao sam im dosta puta da se samo opuste", istakao je Milojević.

Crveno-beli će u Borisovu biti oslabljeni neigranjem povređenog Nemanje Radonjića.

"Dosta puta smo pričali na sastancima, ja ću reći moju filozofiju, mislim da je izuzetno dobar fudbaler na svim pozicijama i bio sam tužan što se povredio, uvek sam tužan kada se neki moj igrač povredi jer mi je uvek bitno njihovo zdravlje, a jednu frazu ću vam reći: "Koga nema, bez njega se mora i može". Ništa novo nema što se tiče promene planova, neko sam ko govori da bukvalno do početka utakmice sam stalno u dilemi. Ovim putem želim Radonjiću da se što pre vrati i bude sa nama", rekao je trener Zvezde.

Ključni igrač BATE poslednjih nedelja je bivši vezista Vojvodine Mirko Ivanić, koji je letos bio velika želja crveno-belih tokom prelaznog roka.

"Ivanić je jedan od ključnih igrača ali BATE ima još dobrih igrača i njihovo veliko oružje je iskustvo i igranje ovakvih utakmica i kolektivni duh koji jednostavno njih oslikava kao ekipu. Sigurno imaju dosta igrača pored Ivanića koji su dobri, na koje treba obratiti pažnju", zaključio je Milojević.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

16 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve