Nova vest
Fudbal

Sreda, 22.11.2017.

09:50

"Hteo sam da plačem s tobom, igraj za Hrvatsku"

Posle 25 godina nećemo gledati reprezentaciju Italije na nekom od dva najveća fudbalska takmičenja.

Izvor:

Autor:

Getty images

Ovakav rasplet stvari u baražu za odlazak na Svetsko prvenstvo nije pogodio samo Italijane, već i veliki broj ljubitelja fudbala širom sveta – uključujući i same fudbalere.

Jedan od najemotivnijih bio je vezista Barselone i reprezentacije Hrvatske Ivan Rakitić, koji je imao posebnu poruku za legendarnog golmana 'Azura' Đanluiđija Bufona.

"Mislim da ja ne bih imao šta da mu kažem – dati mu savet ili mu reći kako i šta sada bio bi izuzetno težak zadatak. On je jedinstven, toliko toga je dao fudbalu i onima koji ga gledaju. Svaki klinac koji tamo negde sastavlja tim sveta na parčetu papira stavlja njega na gol. Kada sam gledao izjavu koju je dao posle meča sa Švedskom želeo sam da plačem zajedno sa njim. Teško je i pronaći reči kako biste opisali kako se on osećao u toj situaciji. Velika je šteta što igrač poput njega ne može da se oprosti onako kako je zamislio. Da mogu, prepustio bih mu svoje mesto u reprezentaciji Hrvatske", rekao je Ivan.

Italija je morala da slavi na San Siru protiv Švedske, posle minimalnog poraza u prvom meču, ali su Skandinavci izdržali sve nalete i ostavili domaćine bez Mundijala prvi put posle pola veka.

Điđiju nije bilo potrebno previše vremena da odgovori velikom rivalu.

"Dragi Ivane, verovatno ću i dalje nastupati kao golman, a mislim da tvoja ideja da nastupam za Hrvatsku i nije baš najbolja – pre svega zbog vas to kažem (smeh). Šalu na stranu, tvoje reči su veliki dar za mene. Hvala i tebi i Đordiju Albi, moj dres te čeka", napisao je Bufon na Tviteru.

"Tvoj dres bi bio neverovatan poklon", kratko je odgovorio Rakitić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

24 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve