Nova vest
Fudbal

Utorak, 21.11.2017.

23:22

Konte: Raspored PL pravi probleme Englezima u LŠ

Menadžer Čelsija Antonio Konte rekao je da kalendar takmičenja u Premijer ligi onemogućava engleske klubove da osvoje Ligu šampiona.

Izvor: B92

Autor:B92

Konte: Raspored PL pravi probleme Englezima u LŠ
Foto: Gety images

Čelsi igra u sredu od 18 časova u Azerbejdžanu protiv Karabaga, a tri dana kasnije i posle više od 8.000 kilometara puta, igraće protiv Liverpula u PL.

"Plavcima" je potrebna pobeda protiv Karabaga kako bi se plasirali u osminu finala Lige šampiona.

"Ko god da pravi raspored (Premijer lige), mora da pokuša da promeni nešto. Mislim da bi to bilo najbolje za engleski fudbal", rekao je Konte.

Nijedan engleski tim nije igrao u finalu Lige šampiona još od 2012. godine, kada je Čelsi osvojio to takmičenje. "Plavci" su igrali u polufinalu u sezoni 2013-2014, a medju četiri najbolja plasirao se i Mančester siti, u sezoni 2015/2016.

"Nijedan engleski tim dugo nije igrao u finalu Lige šampiona. Zbog čega? Ekipe su vrlo jake i svaka može da se plasira u finale. Ne volim izgovore i alibije, ali to je realnost. Ponekad mislim da bi naš posao trebalo da se poštuje", naveo je bivši trener Juventusa.

Karabag je poslednji na tabeli Grupe C sa dva boda i nema šanse da prođe dalje. Uprkos tome trener Gurban Gurbanov traži od svoje ekipe da odigra najbolje.

"Svesni smo svega, znamo snagu našeg rivala. Pokušaćemo da se borimo do kraja. To će biti naša poslednja utakmica u Bakuu", rekao je Gurbanov.

U prvom susretu dva tima Čelsi je pobedio Karabag sa 6:0 na Stamford Bridžu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve