Nova vest
Fudbal

Utorak, 21.11.2017.

20:02

"Zvezda je velika strast, čuvam istoriju kluba"

Vladan Vukašinović je navijač koji ima i neobičan hobi. On se već 40 godina bavi sakupljanjem ulaznica sa Zvezdinih utakmica i kaže da tako čuva istoriju kluba.

Izvor: MLJ

Autor: MLJ

YTSS / Zvezda TV

On kaže da se njegova strast javila prvim samostalnim odlaskom na stadion, 1974. godine i utakmice protiv Atletiko Madrida.

Vukašinović kaže da u svom hobiju nije usamljen, ali i da sličnih kolekcionara ima i van granica Srbije. Sama strast prema sakupljanju ne poznaje granice.

"Velika je, ali mislim da to ide genetski, vi ste predodređeni za to jer ima mnogo ljudi koji na mene i na nas kolekcionare gledaju s podsmehom, sa nekom vrstom sažaljenja kada vide ludaka koji se bori i brine za nabavku, za njega jedne besmislene ulaznice. Ali to smo mi, tako smo rođeni", kaže Vukašinović koji je najponosniji na ulaznice sa Zvezdinih prijateljskih utakmica sedamdesetih godina u Španiji.

Neke stvari se, poput karte za utakmicu Superkupa iz Splita 1971. čekalo i po nekoliko godina, a Vukašinović u svojoj kolekciji ima i ulaznice iz Barija, sa meča Superkupa sa Mančesterom, Kolo Kolo i druge vrlo retke ulaznice.

"Čuo sam da su neki dali i po 400 evra za neku ulaznicu. I sad recimo može da se desi da neko ima recimo i Džajićev dres i da kaže 'ok, ja to hoću da ti prodam, ali odvojiće se i treba da platiš'. Cena je ljubiteljska, nema toga u prodavnicama. Ne možete da uđete i da kažete 'dajte mi tri kilograma ulaznica ili spakujte mi malo dresova'. Za te stvari ne može da se kaže 'to toliko i toliko vredi'", rekao je Vukašinović.

Dodao je da mu je jedan od ciljeva da za 75 godina od osnivanja kluba ima što precizniju bazu podataka svih utakmica koje je Zvezda igrala tokom više od sedam decenija svog postojanja.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

8 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve