Nova vest
Fudbal

Utorak, 21.11.2017.

19:20

Bešiktaš bodom od 1/8, Maribor šokirao Moskvu u 92

Fudbaleri Bešiktaša plasirali su se u osminu finala Lige šampiona, dok je Maribor zagorčao život moskovskom Spartaku.

Izvor: AK

Autor: AK

Bešiktaš bodom od 1/8, Maribor šokirao Moskvu u 92
Foto: Tanjug/AP Photo/Lefteris Pitarakis

Bešiktaš je remijem sa Portom 1:1 u Istanbulu izborio prvo mesto u Grupi G, kolo pre kraja, jer ima četiri boda više od "Zmajeva", a sedam od Lajpciga koji ima i meč manje.

S druge strane, Spartak je napravio veliki kiks remijem sa Mariborom 1:1 u Moskvi, pa kolo pre kraja zaostaje bod za Seviljom, a dva za Liverpulom, koji se kasnije sastaju u Španiji.

Od 20:45 se igra još šest utakmica u četiri grupe, a šansu da se plasira u osminu finala imaju još Real Madrid, ukrajinski Šahtjor, te Liverpul ili Sevilja u međusobnom obračunu.

Zanimljivo će biti i u Monaku gde "Kneževi" moraju da pobede Lajpcig ako žele u poslednjem kolu da se bore za plasman u drugu fazu takmičenja, kao i u Dortmundu gde Borusija mora da ide na sve ili ništa protiv Totenhema, ne toliko zbog minimalnih šansi za osminu finala, koliko za spas sezone.

Grupa E: Moskovljani prerano počeli da slave

Ruski prvak je podbacio u možda i ključnom meču sezone. Uprkos velikom pritisku i podršci sa tribina "Atkritje arene", Spartak je odigrao izuzetno loše protiv najgoreg tima u grupi.

Spartak je imao desetak šuteva ka golu slovenačkog predstavnika, u 50. minutu ga je pogledala sreća jer je Marko Suler pogodio stativu, ali osam minuta pre kraja ipak uspeva da zatrese mrežu rivala.

Posle akcije po levoj strani usledila je gužva u kaznenom prostoru Maribora, lopta se odbila od nekoliko igrača, da bi na kraju stigla do Ze Luisa koji je uz malo sreće šalje iza leđa Jasmina Handanovića.

Međutim, domaćin je prerano počeo da slavi, jer je u drugom minutu sudijske nadoknade rezervista Jasmin Mešanović iskoristio sjajno proigravanje Tavaresa i loptu ubacio u nebranjenu mrežu za očajanje u redovima Spartaka.

To je tek drugi gol Mariborčana za tek drugi put u Grupi E u Ligi šampiona ove sezone.

Srpski fudbaler Marko Petković je počeo meč u startnoj postavi Spartaka, tek treći put u poslednjih 12 utakmica, a igrao je do 73. minuta.

Grupa G: Istorijski rezultat crno-belih, Tošić zamenjen na poluvremenu

Porto je morao da pobedi na Bosforu pa je portugalski velikan igrao vrlo ofanzivno tokom celog meča u Istanbulu, a to mu je donelo i vođstvo u 29. minutu, posle akcije Rikarda za Felipea, koji je poluvolejom zakucao loptu u mrežu sa desetak metara.

Međutim, četiri minuta pre poluvremena Bešiktaš uspeva da poravna, Tosun je pronašao Talisku koji donosi oduševljenje na Vodafon areni.

Na poluvremenu utakmice trener Bešiktaša Senol Guneš je zamenio srpskog reprezentativca Duška Tošića, koji je poslednjih nedelja bio više nego pouzdan na poziciji štopera.

U drugom delu Porto je nastavio sa pritiskom ka golu Bešiktaša, ali nije uspeo da probije defanzivni bedem turskog šampiona, pa će u poslednjem kolu tražiti mesto u osmini finala.

Bešiktaš se prvi put u svojoj istoriji plasirao u osminu finala Lige šampiona, u svom osmom nastupu u elitnom takmičenju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve