Nova vest
Fudbal

Ponedeljak, 20.11.2017.

18:17

"Alegri, Ančeloti, Mančini, toplo. Konte? Vatra!"

Dosadašnji predsednik Fudbalske federacije Italije Karlo Tavekio iskoristio je igru toplo/hladno da nagovesti ko je prvi pik za mesto italijanskog selektora.

Izvor: MLJ

Autor: MLJ

Getty images

Ako se nešto u savezu ne promeni izbor za novog selektora je menadžer Čelsija Antonio Konte.

Konte je već bio na mestu selektora Italije posle koga je novo radno mesto našao u Čelsiju posle Evropskog prvenstva 2016. godine.

Njegova zamena, Đampjero Ventura je otpušten jer Italija nije uspela da se plasira na Mundijal prvi put posle 60 godina.

"Masimilijano Alegri, Roberto Mančini, Karlo Ančeloti... toplo, toplije, a Konte? Vatra", rekao je Tavekio italijanskoj Gazeti.

Trener Juventusa Alegri je ranije rekao da bi jednog dana voleo da vodi Italiju, ali ne sada, Klaudio Ranijeri se ponudio sam, a Ančeloti je posle otkaza u Bajernu dostupan. Mančini je trenutno na mestu šefa struke Zenita i srpskog reprezentativca Branislava Ivanovića. Kada je reč o Konteu na klupi Italije, on je prošle godine vodio "Azure do četvrtfinala Evropskog prvenstva, a Čelsi je potom vodio do titule šampiona Engleske.

Tavekio je za neuspeh Italije okrivio Venturu.

"Sve je Venturina krivica, on je birao štab, on je sve to uradio. Mi se kao federacija nismo ništa mešali". Međutim, tako ne misle svi u Italiji pa je i Tavekio izgubio podršku u trenerskoj asocijaciji i Seriji C, zbog čega je i sam pod pritiskom podneo ostavku posle razočaravajućeg rezultata u Solni i Milanu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

4 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve