Cirkus SL – sedeli na terenu, ispucavali u aut

Duel 17. kola Superlige Srbije između Spartaka i Borca iz Čačka poslao je u svet tužnu i ružnu, ali realnu sliku srpskog klupskog fudbala.

AKIzvor: B92 Srbija
Podeli
Foto: StarSport
Foto: StarSport

* Cirkus u Subotici pratilo je dvadesetak tursta iz Engleske koji su u svet poslali sramotnu sliku srpskog klupskog fudbala.

Tokom meča u Subotici viđen je pravi cirkus jer su igrači Borca bukvalno "bojkotovali" igru nezadovoljni penalom za domaćina u 43. minutu i isključenjima dvojice svojih igrača u prvom poluvremenu.

Borac je poveo preko Jovanovića u 27. minutu, ali je Spartak izjednačio golom Savkovića iz pomenutog penala u 43. U međuvremenu su isključeni Marinković (direktan crveni) i Dupavac (drugi žuti).

* SL: Preokret Spartaka, Vučić obradovao Zemun

Na startu drugog poluvremena igrači Borca su u znak protesta posedali na zemlju leđima okrenuti golu.

Posle desetak minuta kada su ustali i meč bio nastavljen, uglavnom su vršili opstrukciju igre i ispucavali loptu u aut, kad god su bili u mogućnosti, najviše golman Bajić koji je nekoliko puta ispucao loptu preko tribina.

Spartak je u takvoj situaciji postigao još dva gola, preko kapitena Vladimira Torbice u 53. i Aleksandra Radovanovića u 86. minutu, takođe sa bele tacke.

"Znamo da ko gubi ima pravo da se ljuti. Borac je ponovo izgubio, ali ono što se dešavalo na severu Srbije ne izaziva ljutnju, već gnev i bes. Očito je da iz utakmice u utakmicu specijalci u vidu fudbalskih arbitara odrađuju bez imalo savesti svoj posao. Naš tim je poražen od Spartaka uprkos vođstvu. Više od jednog poluvremena Borac je igrao sa dva igrača manje, a čovek koji obavlja posao fudbalskog sudije je dva puta upro prstom u belu tačku. Kamere su sve zabeležile u Subotici, samo se nadamo da oni koji budu montirali taj materijal imaju bar malo više savesti od pomenutih aktera ovog meča. To zaista nije teško", navodi se u "izveštaju" sa utakmice na sajtu FK Borac pod naslovom "Ovo više nije slučajno!?".

Fudbal

strana 1 od 3 idi na stranu