Nova vest
Fudbal

Subota, 18.11.2017.

18:18

Bajern rutinski s Augsburgom, novi poraz Kelna

Fudbaleri Bajerna iz Minhena bili su ubedljivi protiv Augsburga 3:0 u 12. kolu Bundeslige, dok je Keln poražen sa 1:0 od Majnca.

Izvor: MLJ

Autor: MLJ

Bajern rutinski s Augsburgom, novi poraz Kelna
EPA-EFE/CHRISTIAN BRUNA

Bajern je čitav posao protiv desetoplasirane ekipe Bundeslige završio za 18 minuta, od 31. do 49. minuta.

Arturo Vidal se u 31. minutu najbolje snašao u gužvi u kaznenom prostoru Augsburga, pa je posle nekoliko odbijanja lopte kao na fliperima, Vidal pucao visoko i pogodio mrežu protivnika.

Vidal se osam minuta kasnije našao u ulozi asistenta, a pogodio je Robert Levandovski, da bi Levandovski iz voleja nakon centaršuta Kimika stavio tačku na meč u 49. minutu.

Keln je posle svog meča 12. kola ostao na samo dva boda u Bundesligi ove sezone. Majnc je pobedio golom Brosinskog iz penala. Penal je skrivio Konstantin Rauš, a sudija Feliks Brih se nije dvoumio u 43. minutu.

Majnc je od 71. minuta igrao sa igračem manje, isključen je Đulio Donati, a jednu od boljih prilika za Keln je u nadoknadi vremena propustio Miloš Jojić.

Keln je ostao "zakucan" za dno tabele.

Volfsburg je sa 3:1 bio bolji od Frajburga. Za šok Frajburga se već na startu u trećem minutu pobrinuo Gerhart koji je ćušnuo loptu, a ona se uz malo sreće otkotrljala u mrežu.

Na 2:0 za Volfsburg povećava Junus Mali u 29. minutu. Nadu je Frajburgu nakratko u 68. minutu vratio Kaputska, ali je samo dva minuta kasnije Mali drugim golom postavio konačan rezultat i potvrdio pobedu Volfsburga koji je trenutno 13. na tabeli sa 14 bodova.

U preostala dva meča Bajer Leverkuzen je remizirao sa drugoplasiranim Lajpcigom 2:2 iako je imao igrača manje, a Hofenhajm je odigrao 1:1 sa Frankfurtom.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

6 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve