Nova vest
Fudbal

Sreda, 15.11.2017.

21:35

Đukić: Važno je da napadači postižu golove

Trener Partizana Miroslav Djukić zadovoljan je igrom svoje ekipe u drugom poluvremenu utakmice protiv Rada.

Izvor: B92

Autor:B92

Đukić: Važno je da napadači postižu golove
Foto: StarSport

Crno-beli su posle bledog prvog poluvremena dali tri gola "građevinarima" u nastavku i plasirali se u četvrtfinale Kupa Srbije.

Đukić je istakao da je najvažnije da su se crno-beli plasirali u četvrtfinale Kupa Srbije, u kome brane trofej.

"Najbitnije je da smo prošli dalje. Odlično je bilo drugo poluvreme, u prvom smo se namučili, nismo uspeli da pronađemo put do gola, da pronađemo pas. Imali smo jalovu dominaciju, nismo uspeli da stvorimo šanse. U drugom poluvremenu je bilo mnogo jasnije, tečnije smo igrali i plod toga su tri gola", rekao je Đukić novinarima posle utakmice.

Dvostruki strelac bio je Zoran Tošić koji neće moći zbog suspenzije da igra u četvrtak protiv Jang Bojsa, u utakmici u kojoj bi se crno-beli pobedom plasirali u drugu fazu Lige Evropa.

"On je za nas veoma bitan igrač, to je pokazao. Bio je aktivan, tokom cele utakmice je pokušavao. U drugom delu je postigao dva gola. Ali, koga nema bez njega se može i mora. Prelep i važan gol postigao je i Janković. To je važno za samopouzdanje, veoma je važno da napadači daju golove. Idemo u Ivanjicu u prvenstvu sa odličnim rezultatom i samopouzdanjem", naveo je trener srpskog šampiona.

Trener Rada Slađan Nikolić rekao je da je Partizan zasluženo pobedio, a da je zadovoljan igrom svoje ekipe do primljenog gola.

"Čestitam Partizanu i od srca mu želim sve najbolje, u prvenstvu i Kupu, ali i u najažnijoj utakmici protiv Jang Bojsa. Zadovoljan sam kako smo igrali, pogotovo prvo poluvreme, 55 i 60 minuta, a onda se desila naša stara boljka, pad posle prvog gola. Uzrok takve naše igre je i ulazak dvojice igrača Partizana, Saleta Ilića, koji je odigrao bez greške i Leandra Tavambe, jednog od najboljih špiceva u našoj zemlji", naveo je Nikolić.

Njegova ekipa imala je dobru priliku u prvom poluvremenu, ali je Nebojša Marinković u 24. minutu pogodio stativu.

"Možda bi bilo drugačije to prvo poluvreme, ali sigurno da bi nam do kraja bilo vrlo teško da se izborimo", rekao je Nikolić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

5 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve