Nova vest
Fudbal

Sreda, 15.11.2017.

18:10

Tošić pogurao Partizan do četvrtfinala Kupa

Fudbaleri Partizana savladali su Rad 3:0 (0:0) u Humskoj i plasirali se u četvrtfinale Kupa Srbije.

Izvor: AK

Autor: AK

Tošić pogurao Partizan do četvrtfinala Kupa
Foto: StarSport

Nakon monotonog prvog poluvremena u kojem je stativa sprečila vođstvo Rada, Partizan pojačava ritam u drugom delu i sa dva gola Zorana Tošića u roku od sedam minuta rešava meča.

Krilni napadač je meč prelomio u 61. minutu udarcem po zemlji sa oko 12 metara, a pobedu je "overio" u 68. iz slične pozicije ali posle dobrog proigravanja Ožegovića.

Tačku na meč je sjajnim golom stavio Marko Janković, on je deset minuta pre kraja, nekoliko posle ulaska u igru umesto Ožegovića, lobovao golmana Rada Dejanovića udarcem sa ivice kaznenog prostora.

"Važna pobeda. Dominirali smo u prvom poluvremenu, ali dosta jalovo. U drugom je bilo mnogo bolje, stvarali smo šanse i koristili ih. Ilić i Tavamba su nam doneli ideju ulaskom u igru, posle su i ostali proradili, Toške (Tošić) i pobedili", rekao je trener Partizana Miroslav Đukić.

U sredu su se u četvrtfinale plasirali Crvena zvezda i Mačva Šabac, a ranije su to izborili Mladost, Napredak, Vojvodina, Čukarički i Javor.

Tok meča:

84' Prva konkretna akcija Rada u drugom poluvremenu, Mladenović je šutirao posle kontre sa ivice kaznenog, ali brani Jovičić.

80' GOOOOOL! Sjajan pogodak Marka Jankovića. Dobio je loptu dubinsku loptu od Tavambe na levoj strani terena, pobegao jednom rivalu, prevario drugog ispred kaznenog, a onda elegantno lobovao Dejanovića. Partizan vodi 3:0!

74' Serija izmena u oba tima, Đukić umesto Ožegovića uvodi Jankovića, dok s druge strane Riznić i Ljubinković menjaju Tanasijevića i Marinkovića.

68' GOOOOOL! Crno-beli su i definitivno slomili Rad. Brz kontranapad je pokrenuo Ožegović koji šalje idealan pas u prazan prostor za Zorana Tošića, koji koristi svoju brzinu, ulazi u kazneni stor i još jednom udarcem po zemlji uspeva da prevari Dejanovića. Partizan vodi 2:0!

61' GOOOOOL! Isplatio se žestok pritisak crno-belih u drugom poluvremenu. Posle centaršuta sa leve strane, lopta je pala u kazneni prostor, loše je reagovao jedan štoper Rada, servirao je Zoranu Tošiću, koji šutira po zemlji sa oko 12 metara i trese mrežu. Partizan je poveo 1:0!

60' Gužva u šesnaestercu, kombiniju Ilić i Tošić, ali je reprezentativac bio u ofsajdu.

59' Pokušao je i Radin sa oko 18 metara, preko gola.

55' Žestok pritisak Partizana i nova šansa, opet za Ožegovića, proigrao ga je Tavamba, bio je sam na 12-13 metara, ali je opet uspešniji Dejanović.

52' Još jedna dobra akcija crno-belih kroz sredinu terena, ovaj put Radin proigrava Ožegovića, koji uspeva da šutira u okvir gola, ali Dejanović lako hvata loptu.

49' Najbolja šansa za Partizan, Radin je požrtvovanim startom osvojio loptu u sredni, pokupio ju je Tošić koji je reagovao brzo i poslao loptu u prazan prostor za Ožegovića koji je dobro reagovao u kaznenom prostoru, ali je šutirao za malo pored stative.

46' Đukić je napravio dvostruku izmenu na pauzi, izašli su Đuričković i Solomon, a ušli Saša Ilić i Leandre Tavamba.

19:33 Počelo je drugo poluvreme u Humskoj.

19:17 Kraj prvog poluvremena u Humskoj 1.

45' Centaršut Miletića, Ožegović šutira iz prve, takođe preko gola.

42' Na sličan način je uzvratio Đuričković, ali i ovaj put nije uspeo da ugrozi Dejanovića na golu Rada.

37' Snažan šut Mladenovića sa oko 25 metara, za malo pored stative Partizanovog gola.

31' Seriju napada nastavlja Partizan, dobra kombinacije Tošića, Antonova i Đuričkovića, koji šutira sa oko 12-13 metara, ali preko gola.

29' "Građevinari" igraju odlično u Humskoj, novu priliku imao je Lukić, ali je sa svega sedam metara loptu poslao pored gola.

27' Everton u novoj prilici ispred kaznenog, ali je traljavo šutirao sa ivice šesnaesterca.

24' Stativa! Mnogo sreće za Partizan, Marinković je pogodio okvir gola posle sjajnog volej udarca sa desetak metara. On je ponikao upravo u Humskoj 1.

21' Partizan preti i posle kornera, Tošić je ubacio loptu, Everton šutirao iz prve sa ivice kaznenog, ali je izblokiran.

17' Prvi pokušaj crno-belih ka golu "građevinara", Tošić se okušao sa distance, ali lopta odlazi preko gola.

15' Korner za Rad i prva ozbiljnija situacija ispred gola. Šipčić je dobro skočio posle ubacivanja lopte, ali slabo šutira iz dobre pozicije.

9' Partizan diktira tempo, kontrolišu loptu, ali nema konkretnih akcija.

3' Miran početak meča u Humskoj pred oko svega 1.000 gledalaca.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

71 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve