Nova vest
Fudbal

Sreda, 15.11.2017.

18:10

VIDEO: Bukvalno, nećete verovati...

Priča koja nam dolazi iz Katara ne može da se izmisli, a toliko je neverovatna da je gotovo nemoguće i napisati je.

Izvor:

Autor:

VIDEO: Bukvalno, nećete verovati...
SS@Twitter

Selekcije Iraka i Katara uzrasta do 19 godina sastale su se na stadionu 'Velikog Hamada' u Dohi u trećem kolu grupe C kvalifikacija za prvenstvo Azije.

Oba tima imala su identičan skor i zauzimala su prva dva mesta pred odlučujući devedeset minuta fudbala – po pobedu i dva data, odnosno nijedan primljen gol.

Utakmica je završena bez pobednika, Katare je poveo, a Irak izjednačio, pa je ime pobednika grupe i ekipe koja prolazi u narednu fazu kvalifikacija.

I jedni i drugi dali su po dva uvodna jedanaesterca, usledili su promašaji na obe strane, ali onda gol Katara i promašaj Iračana. Muntadhir Mohamed morao je da postigne pogodak kako bi ostavio svoju reprezentaciju u 'životu'.

Šehab Mamdud odbranio je njegov pokušaj, krenulo je ogromno slavlje igrača Katara, ali ih je glavni arbitar Aziz Asimov ubrzo prekinuo, potpuno opravdano – jer je Ubekistanac primetio da je čuvar mreže ranije krenuo sa gol linije.

Tada je tek krenuo pravi šou pošto je Mamdud zbog prigovora dobio drugi žuti karton, da bi kapiten Naser Abdulsalam preuzeo odgovornost, obukao golmanski dres i stavio rukavice.

Mohamed je ponovo gađao donji desni ugao, ali ga je i Abdulsalam pročitao i poprilično atipičnom intervencijom ipak doneo svom timu prolaz, a reprezentativnom drugu skinuo veliki teret za prethdnu glupost koju je napravio.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

7 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve