Nova vest
Fudbal

Utorak, 14.11.2017.

20:45

Petarda: Eriksen het-trikom odveo Dansku u Rusiju!

Reprezentacija Danske poslednji je učesnik Svetskog prvenstva u Rusiji 2018. godine kada su u pitanju selekcije sa evropskog kontinenta.

Izvor:

Autor:

Petarda: Eriksen het-trikom odveo Dansku u Rusiju!
Getty images

Danci su u poslednjem revanš meču baraža, posle susreta bez golova pre tri dana u Kopenhagenu, deklasirali Republiku Irsku u Dablinu – 5:1 (2:1).

Posle samo šest minuta igre, pred više od 50.000 ljudi na stadionu Aviva, nikako nije delovalo da će gosti ovako ubedljivo slaviti, jer je Šejn Dafi iskoristio smušenost odbrane Danske i doneo rano vođstvo domaćima.

Ipak, Danci su odmah preuzeli kontrolu i počeli da napadaju u talasima, da bi u 29. minutu Andreas Kristensen uz dosta sreće doneo izjednačenje.

Svega tri minuta kasnije usledio je novi šok – kada je Kristijan Eriksen postigao svoj prvi pogodak, divnim udarcem, pod prečku, sa ivice kaznenog posle školske kontre.

Pokušala je ekipa Martina O'Nila da se trgne, isto je želela i na startu nastavka, ali je onda usledio novi hladan tuš u režiji fenomenalnog veziste Totenhem Hotspura.

Ovoga puta mu je Pione Sisto lepo odložio loptu na kapici kaznenog, a ovaj levom nogom prelepo pogodio dalji ugao. Sve je i definitivno bilo gotovo desetak minuta kasnije, u 63. minutu Eriksen kompletira het-trik, posle poklona indisponiranih domačina, da bi konačan rezutlat postavio rezervista Niklas Bentner iz penala u 90.

Danska će po peti put u istoriji igrati na Mundijalu.

Preostala dva učesnika Mundijala saznaćemo u četvrtak rano ujutru, pošto će najpre Australija dočekati Honduras u sredu od 10.00 u Sindeju, posle meča bez golova, a u noći istog dana Peru će biti domaćin Novom Zelandu od 03:15, gde takođe nije bilo pogodaka u prvih 90 minuta fudbala.

Žreb za grupnu fazu na programu je prvog dana decembra u moskovskom Kremlju.

KRAJ – Reprezentacija Danske potpuno zaslužeo plasirala se po peti put u svojoj istoriji na završnicu Svetskog prvenstva. Neubedljivi Irci imali su sreće da povedu, ali je od tog trenutka gost u postpunosti gospodario terenom i na kraju izuzetno ubedljivim rezultatom upisao veliku pobedu.

90' GOOOOOL – Košmarno veče za domaćine kompletirao je rezvervista Niklas Bentner aktivirao je 'petardu' na Aviva stadionu.

Arbitar iz Poljske je najpre pustio prednost, ali kako akcija nije završena golom svirao je penal,, a popularni 'Lord' oglušio se na najstarije fudbalsku pravilo i kao igrač nad kojim je napravljen jedanaesterac upotpunio debakl Iraca – 1:5!

74' GOOOOOL – Deset minuta kasnije Kristijan Eriksen kruniše fenomenalnu partiju het-trikom i još jednom potvrđuje veliki uspeh svoje selekcije.

Indisponirani Irci su očajno reagovali i odbili loptu pravo do Eriksena kome nije bilo previše teško da savlada odličnog Rendolfa i treći put – 1:4!

63' GOOOOOL – Međutim, samo 180 sekundi kasnije upravo vezista Totenhem Hotspura gotovo sigurno odvodi svoju reprezentaciju na njeno peto Svetsko prvenstvo.

Pione Sisto mu je samo odložio loptu posle trka, a Eriksen sa kapice levom nogom divno plasirao loptu u mrežu – 1:3!

60' – S druge strane, Danci su i dalje veoma dobro koristili prazan prostor, a ponovo su u svega nekoliko minuta propustili dve dobre šanse da možda i definitivno reše pitanje pobednika.

Oba puta ponovo se istakao Rendolf, zaustavljajući redom pokušaje Sista i Eriksena.

55' – Igralo se brzo, borbeno na obe strane od starta nastavka, što je potpuno i očekivano za jednu ovakvu utakmicu. Irci su pokušali da iznenade protivnike i visokim presingom stignu do izjednačenja, ali nisu uspeli ozbiljnije da ugroze gol gostiju.

POLUVREME – Nisu domaći znali šta ih je snašlo do odlaska na odmor, pokušali su da se eventualno vrate u samom finišu prvog poluvremena, ali su pokušaj Robija Brejdija sa ivice kaznenog pogodio samo spoljni deo mreže.

32' GOOOOOL Nisu se Irci oporavili od prvog šoka, a već je usledio novi!

Sada ih je olako izgubljena lopta na sredini terena skupo koštala, pošto je Kristijan Eriksen spektakularnim udarcem, sa ivice kaznenog, od prečku, doneo totalni preokret Dancima – 1:2!

29' GOOOOOL – Ipak, drugi nalet gostiju domaćin nije uspeo da odbije, ali je i Danska imala dosta sreće.

Udarac Pionea Sista izblokiran je, da bi posle brzo izvedenog korenra lopta došla na drugu stativu do Andreasa Kristensena, koji je slabo zahvata, ali ona i pored igrača na stativi uspeva da se provuče do mreže – 1:1!

25' – Ovakav pristup je očekivano ostavio ogroman prostor za kontre O'Nilovim momcima, pa su sada oni bili ti koji su imali dve velike prilike. Volej Derila Marfija iz prve otišao je zamalo preko prečke, a već u sledećem napadu šut Džejmsa Meklina otišao je tik pored stative.

20' – Danci su posle primljenog gola automatski preuzeli kontrolu, da bi u narednih desetak minuta imali dve sjajne prilike da stignu do izjednačenja.

Prvo je Vilijams Kvist u 17. minutu opasno šutirao sa dvadesetak metara, ali je Daren Rendolf uspeo da zaustavi njegov pokušaj uprkos tome što je lopta na putu ka mreži promenila pravac. Samo minut kasnije, Pione Sisto našao se sâm, iskosa ispred Rendolfa – koji još jednom izlazi kao pobednik, ovoga puta posle volej udarca.

6' GOOOOOL – Utakmica nije mogla da počne bolje po domaće pošto su već prvu šansu pretvorili u vođstvo, posle samo šest minuta igre.

Štoper Irske Šejn Dafi iskoristio je smušenost odbrane rivala i loše istčavanje Kaspera Šmajhela, i glavom sa ivice peterca izazvao delirijum na tribinama krcatog Aviva stadiona – 1:0!

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

107 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve
Evrokupovi

UEFA kaznila Barselonu

Evropska fudbalska unija (UEFA) kaznila je Barselonu zbog rasističkih ispada njenih navijača u Parizu tokom meča četvrtfinala Lige šampiona protiv PSŽ-a, objavila je Uefa na svom sajtu.

Beta

23:37

11 h

U fokusu

Vidi sve