Nova vest
Fudbal

Utorak, 14.11.2017.

19:19

VIDEO: Nigerija razbila Argentinu – od 0:2 do 4:2

Fudbaleri Nigerije pobedili su Argentinu na Krasnodar areni u prijateljskoj utakmici sa 4:2, a Kolumbija je rutinski savladala Kinu 4:0.

Izvor: MLJ

Autor: MLJ

VIDEO: Nigerija razbila Argentinu – od 0:2 do 4:2
Tanjug/AP Photo/Sergey Pivovarov

Prijateljska, prijateljska ali ipak veliki podvig Nigerijaca koji su preokrenuli sa 0:2 do 4:2 protiv ekipe za koju su igrali Di Marija, Aguero, Dibala i Masćerano.

Prvi gol na meču je dao Ever Banega u 27. minutu fantastičnim udarcem iz slobodnjaka. Na 2:0 je u akciji kao iz video igrice povisio Serhio Kun Aguero u 36. minutu.

Pavon je dobio loptu na bok, prosledio je do peterca, a Aguero je poslao iza leđa Akpejia.

Ihenačo u stilu Sandeja Oliseha vraća nadu Nigerijcima neodbranjivim šutem iz slobodnog udarca pred poluvreme, a potom u 52. minutu asistira Aleksu Ivobiju za 2:2.

Samo dva minuta kasnije najlepša akcija na meču. Cik-cak, četiri kontakta sa loptom, Argentinci zbunjeni, Idovu je priseban i Nigerija u vođstvu! Ihenačo je upisao još jednu asistenciju.

Nova bravura u 74. minutu u režiji Ivobija završila je posao Nigeriji jer je vezista Arsenala maestralno Masćeranu proturio loptu kroz noge i izašao sam ispred Marćesina i pogodio četvrti put za svoj tim i za konačnih 4:2 za Nigeriju.

Argentinci su dominirali u posedu lopte i šutevima na gol, ali im to protiv raspoložene Nigerije nije mnogo vredelo.

Kolumbijci su na Čongćing stadionu pobedili zahvaljujući golovima Pardoa iz 6. minuta, Bake iz 61, te Borhe iz 66. i 91. minuta. Kinezi su tako posle poraza od Srbije upisali i drugi poraz.

Ujedinjeni Arapski Emirati su bili bolji od Uzbekistana 1:0. Jedini gol za UAE je u 16. minutu dao Ali Ahmed Mabhut. Katar i Island su odigrali nerešeno 1:1.

Islanđani su u Dohi poveli preko Kjartansona u 26. minutu, a izjednačio je Muhamed Muntari u nadoknadi vremena. Slovačka je u poslednjim trenucima meča uspela da golom Lobotke pobedi Norvežane sa 1:0.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

19 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve
Fudbal

Rakitiću lepo u Rijadu

Fudbaler Al Šababa Ivan Rakitić rekao je da će, ako bude sve u redu, produžiti ugovor sa saudijskim klubom jer je zadovoljan ulogom u klubu i životom u Rijadu.

B92.sport

18:05

4 h

U fokusu

Vidi sve