Nova vest
Fudbal

Utorak, 14.11.2017.

19:30

Grčka ga "preporučila", Dalić ide u Rusiju

Zlatko Dalić ostaje selektor Hrvatske i obavljaće tu dužnost i na Svetskom prvenstvu u Rusiji, objavili su hrvatski mediji.

Izvor: MLJ

Autor: MLJ

Grčka ga

On je uspeo da se dogovori o uslovima sa predsednikom HNS Davorom Šukerom i produži saradnju.

Nije imao službeni ugovor jer je nakon otkazu Antu Čačiću Dalić vodio ekipu na tri utakmice. Posle remija sa Finskom, Čačić je precrtan, a Dalićeva selekcija je pobedila Ukrajinu i obezbedila baraž sa Grčkom.

Prva utakmica protiv Grka na Maksimiru i 4:1 preporučili su ga da ostane na mestu selektora. Hrvatska je u Atini sačuvala svoj gol i sa 0:0 otišla na Mundijal u Rusiji.

Dalić je postao 13. selektor "kockastih" od kada su postali nezavisna država. Večernji list piše da je za njega prethodni period bio vrlo stresan, a prenosi i Dalićevu želju da vodi ekipu i na Evru 2020. godine.

"Naravno da ću ostati selektor. Davor mi je već nudio ugovor i pre revanša sa Grčkom, no prvo sam hteo da završim posao pa tek onda da potpišem. Želim da vodim tim u Rusiji, ali i u ciklusu za Evro 2020. tako da sve mogu od starta da složim onako kako želim", rekao je Dalić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

1 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve