Nova vest
Fudbal

Ponedeljak, 13.11.2017.

20:45

Italija bez Mundijala posle 60 godina!

Mundijal u Rusiji bez Italije – Italija u neverici, Švedska u transu!

Izvor: MLJ

Autor: MLJ

Italija bez Mundijala posle 60 godina!
EPA-EFE/DANIEL DAL ZENNARO

Šveđani su napravili senzaciju i sa 0:0 u revanšu na San Siru izbacili Italiju iz trke za Mundijal. Italija posle punih 60 godina neće igrati na Svetskom prvenstvu, a prethodni put su izostali sa Mundijala još daleke 1958. u Švedskoj.

Švedska je jednim golom u prvom meču baraža (1:0) izbacila "Azure", a presudio je Johanson u 61. minutu, golom u Solni.

Nisu Italijani blistali ni na prethodna dva šampionata jer u Južnoj Africi i Brazilu nisu prolazili grupu, ali pred dvomeč sa Švedskom verovatno niko nije očekivao da će Italijani ispasti.

Šveđani su mislili drugačije. Hrabra i čvrsta odbrana od prvog minuta prve utakmice je bila taktika od koje momci Jana Andersena nisu odstupali, a Italijani u 180 minuta nisu uspeli da savladaju golmana Robina Olsena.

Prvo poluvreme revanša je proteklo u inicijativi Italije koja se videla samo na papiru jer je uz mnogo bolji posed lopte prvu pravu šansu stvorio Kandreva u 26. minutu.

Prava opasnost Italijani postaju u finišu tog dela igre posle pokušaja Imobilea kada je sa gol linije loptu vadio Grankvist. Do kraja poluvremena je pokušao i Lorenci ali je Olsen odbranio i Šveđani su odahnuli do poluvremena.

U drugo poluvreme Italija je krenula još agresivnija i odlučnija. Koliko je na terenu "prštalo" svedoči i više situacija u kojima su i jedni i drugi tražili penale, te žuti kartoni i faulovi.

"Azuri" su nizali prilike preko Kandreve koji je bio najbolji u prvom poluvremenu, El Šaravija, Florencija ali nije vredelo. Na kraju čak 75% poseda i nestvarna 24 šuta ka golu Švedske. Nijedan nije pogodio metu.

Doduše, svega šest je završilo u okviru gola, ali je Olsen sve vreme bio na velikom ispitu koji su na kraju položili i on i njegova odbrana za čudo o kom će se dugo pričati.

Italija bez Mundijala i Mundijal bez Italije, šta drugo reći...

II poluvreme

95' KRAJ! SENZACIJA! Švedska se odbranila i eliminisala Italiju posle dvomeča baraža!

92'
Žoržinjo je probao, šutirao, ali je promašio. Imali su Azuri više od 20 šuteva ka golu ali nijedna lopta nije pogodila mrežu.

87' Brani Olsen! Odličan šut El Šaravija priseban švedski golman

86' Beloti šutira sa 18 metara, ali lopta ide pored gola.

84' Berg daje gol za Švedsku, ali je prethodno bio u ofsajdu što su sudije odmah signalizirale.

80' Nova opasna situacija, u kaznenom prostoru Švedske pada Beloti posle duela s Grankvistom, ali Lahos još jednom ne svira penal. Italijani besni na arbitra.

77' Prolazi Kjelini levo i centrira, izbacuju Šveđani glavom samo do Florencija koji šutira preko gola.

74' Šveđani su imali jedan pokušaj kontre, prekombinovali su i ostali bez ozbiljnije šanse za gol. Na drugoj strani se očekuje ulazak Bernardeskija umesto Kandreve.

67' Italijani ubojiti po bokovima, Šveđani su se zbili u sredini pa novi centaršut sa leve strane Florencija završava u šesnaestercu Švedske pa Lustig reaguje glavom i pogađa sopstvenu prečku

64' Nova šansa za Italiju. Centaršut sa desnog boka, lopta za Ćira Imobilea koji u punom trku šutira pored desne stative.

61' Još jedan šut Kandreve.

60' Kontra Švedske i prvi pokušaj Šveđana. Ise Telin je istrčao do kaznenog prostora "Azura" ali je traljavo šutirao.

58' Dobra šansa za Italiju. Imobile je ubacio sa desne strane, lopta je došla do Kjelinija koji je šutirao sa ivice kaznenog prostora ali ga je blokirao Kleson, a potom je loptu pokupio Olsen.

53' Sjajna šansa za Florencija! Centrirao je sa leve strane Darmijan, na desetak metara od gola je Florenci pokušao u padu da zahvati loptu, atraktivno, ali bez efekta jer je lopta otišla tik pored gola Švedske.

48' Ako tokom većeg dela prvog poluvremena i nije bilo pravih prilika bilo je varnica na terenu. Prve je u nastavku pokrenuo Mateo Darmijan koji je prihvatio centaršut Kandreve na levoj stativi, pao u duelu sa Lustigom, ali još jednom nije bilo penala za Italiju. Lahos je svirao igranje rukom, a Italijanima je ostalo da se žale glavnom arbitru iz Španije.

I poluvreme

45+3 POLUVREME. Šveđani su uspeli nekako da odbiju nalet Italije i sačuvaju 0:0 posle 48 minuta igre.

45' Nova odlična šansa! Šutira sa levog boka Florenci, ali još jednom reaguje Robin Olsen.

40' Sjajno je ubacio loptu Žoržinjo, šutirao je Imobile, Olsen zakačio loptu, ali je ona nastavila ka mreži da bi je metar od gol linije ispucao Grankvist.

35'
U ovim trenucima od 22 igrača na terenu, 21 je na polovini Švedske, a veliki broj u kaznenom prostoru Olsena.

29' Šveđani traže novi penal, sudija još jednom odmahuje a Forsberg dobija žuti karton zbog prigovora.

26' Najbolja šansa za Italiju! Kandreva natrčava na loptu koja je prošla kroz peterac Švedske i šutira iskosa iz kaznenog prostora ali nema gola.

16' Konačno solidna akcija. Imobile prolazi po desnoj strani i dobija loptu u kaznenom prostoru ali odlazi previše udesno i šutira u spoljni deo mreže gola Olsena.

15' Nekoliko pokušaja Gabijadinija i Parola, posed lopte 73 odsto i dva tražena penala obeležila su prvih 15 minuta utakmice. Šveđani su tražili penal zbog igranja rukom Matea Darmijana u svom kaznenom prostoru.

9' Parolo je pao u kaznenom prostoru Švedske, Lahos je bio blizu i nije dosudio penal za Italiju i pored velikog pritiska "Azura".

7' Pokušaj Florencija koji nije igrao u prvoj utakmici ide pored gola. Prethodio je šutu Florencija loš centaršut Kandreve. Italijani imaju loptu u nogama, a Šveđani su očekivano prepustili inicijativu protivniku.

6' Gotovo čitav vezni red je promenio selektor Italije ne donosi previše rezultata u uvodnim minutima meča, ali Italijani igraju nešto angažovanije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

434 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve