Nova vest
Fudbal

Nedelja, 12.11.2017.

21:49

"Barselona ne sme da pusti Gorecku u Liverpul"

Defanzivac Šalkea Koke smatra da Barselona ne sme da propusti šansu da dovede vezistu nemačkog tima Leona Gorecku.

Izvor: AK

Autor: AK

Foto: Getty images

Mladi Nemac je jedan od najtalentovanijih igrača u Bundesligi, na leto mu ističe ugovor, a već dugo je na meti najvećih evropskih klubova.

Proteklog vikenda engleski mediji najavilisu da bi već u januaru mogao da pojača ekipu Liverpula, pa Koke upozorava Katalonce da ne dozvole to.

Koke u Gorecki vidi prototip današnjeg "box-to-box" veziste koji je sposoban da igra na više pozicije.

"Najviše mu odgovara da bude u sredini, sa defanzivnim veznim uz sebe, jer voli mnogo da ide u napad. a Ta pozicija mu najviše "leži" jer može nekoliko puta da ide od jednog do drugog kaznenog tokom meča zbog sirove snage koju poseduje. On nije vešt igrač poput Andresa Inijeste, ali poseduje dovoljno dobru tehniku da probija linije, najviše zahvaljujući toj snazi. Kada dobije loptu i potrči, teško ga je zaostaviti. Odlično i dodaje, a s obzirom da je mlad ima dosta prostora za napredak", rekao je Koke.

Koke je Gorecku uporedio sa aktuelnim vezistom Barse Ivanom Rakitićem, koga je dobro upoznao dok su zajedno igrali u Sevilji.

"Ivan se dobro pozicionira, ima sjajan osećaj za pas i šut, dobar je u defanzivi, mnogo se žrtvuje za tim. Mogu isto reći za Gorecku, koji je uz to snažniji i bolji u skok igri. Jak adut su mu i šutevi sa distance, oni su retki u Španiji, ali ne i u Nemačkoj, pa često to radi. Iako je mlad, već je jedan od nosilaca igre Šalkea. Traži loptu bez straha, ima dosta samopouzdanja, koje je stekao i u reprezentaciji Nemačke. Odgovoran je dečko, miran, pun poštovanja, a ostao je na zemlji i kad je postao reprezentativac", dodao je defanzivac Šalkea.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

7 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve