Nova vest
Fudbal

Nedelja, 12.11.2017.

17:03

Atletiko "krade" Napoliju Mertensa?

Dris Mertens preporodio je u dresu Napolija dobivši ulogu napadača, a njegove igre privukle su pažnju Dijega Simeonea.

Izvor: AK

Autor: AK

Atletiko
Foto: Getty images

Trener Atletiko Madrida traži adekvatno pojačanje za svoj neubedljivi napad, a Belgijanac se uklapa u njegovu viziju igre.

Antoan Grizman je potpuno van forme verovatno mislima već na Old Trafordu posle brojnih glasina, Fernando Tores ima 34 fodine, a Kevin Gameiro i Lusijano Vijeto ne uspevaju da opravdaju očekivanja koja je imao Čolo od njih.

Španski mediji spekulišu da će Simeone pokušati da iskoristi klauzuzu iz Mertensovog ugovora sa Napolijem po kojem može da napusti klub za 30 miliona evra.

Italijanski mediji su često spekulisali da je Napoli interesantan i drugim velikanima Mančester junajtedu, Barseloni, Bajernu iz Minhena, ali nije bilo konkretnih akcija.

Mertens ima 30 godina, karijeru je počeo u Gentu, potom igrao za AGOVV, Utreht i PSV iz koga je prešao u Napoli 2013. za oko 10 miliona evra.

Za tima sa San Paola je postigao 80 glova na 201 utakmici, najviše prošle sezone čak 34 nakon što je postao špic zbog povrede Arkadijuša Milika. Isto se dogodilo i u tekućoj, Poljak se opet povredio, a Mertens postigao 12 golova na 18 mečeva.

Na 60 nastupa za reprezentaciju Belgije postigao je 13 golova.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

5 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve