Nova vest
Fudbal

Nedelja, 12.11.2017.

09:00

Grci u grotlu Karaiskakisa žele čudo protiv Hrvata

Reprezentacija Hrvatske nalazi se veoma blizu plasmana na Svetsko prvenstvo, međutim očekuje ih još jedan korak koji vodi preko gostovanja u Grčkoj.

Izvor: B92

Autor:B92

Grci u grotlu Karaiskakisa žele čudo protiv Hrvata
EPA/ANTONIO BAT

U baražu za šampionat sveta, "Kockasti" su u prvom meču na Maksimiru slavili sa ubedljivih 4:1 i potrebno je čudo da se desi na Karaiskakis stadionu u Pireju.

Heleni se nadaju da će uspeti pred punim tribinama da, ako ništa, makar dođu do prilike za pobedu, pošto u prvom meču nisu pokazali mnogo toga.

Razlika je velika, ali Grci polažu nadu u taj jedan gol u gostima koji bi mogao mnogo da znači jer su poznati po tome da ne primaju mnogo golova pred domaćom publikom.

Ipak, potrebno je da postignu tri, što se takođe ne viđa često, tako da su u veoma teškoj poziciji da se plasiraju na Mundijal naredne godine u Rusiji.

Hrvatsku je do važne pobede u Zagrebu došla timskom igrom, a sva četiri gola postigli su različiti igrači. Modrić je bio strelac iz penala, a potom su mrežu Karnezisa "tresli" Kalinić, Perišić i Kramarić.

U poslednjem meču u Grčkoj između ove dve selekcije (2011), domaći igrači slavili su sa 2:0, a da li će ovoga puta uspeti da naprave još jedan korak i postignu tri ostaje nam da vidimo od 20.45 kada se igra odlučujući meč.

Nešto ranije od 18.00 sastaju se Švajcarska i Severna Irska. U prvom duelu Švajcarci su slavili sa 1:0 i nalaze se blizu plasmana na Svetsko prvenstvo.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

61 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve