Nova vest
Fudbal

Subota, 11.11.2017.

22:01

Ko je najbolji fudbaler Afrike?

Pjer-Emerik Obamejang iz Gabona, Senegalac Sadio Mane, Egipćanin Mohamed Salah, Nigerijac Viktor Mozes i Nabi Keita iz Gvineje su kandidati za igrača Afrike.

Izvor: B92

Autor:B92

Ko je najbolji fudbaler Afrike?
Foto: Getty images

Najbolji fudbaler Afrike za prošlu godinu u izboru BBC-ja bio je Alžirac Rijad Mahrez, koji igra za engleski Lester.

Novi najbolji igrač "Crnog kontinenta" biće proglašen 11. decembra.

Obamejang je ove godine dao 40 golova u svim takmičenjima za Borusiju Dortmund, sa kojom je osvojio Kup Nemačke, dok je imao takmičenje za zaborav na Kupu afričkih nacija, jer je ona uprkos njegovih dva gola na tri utakmice postala tek četvrti domaćin koji nije prošao grupu.

Mane je bio strelac 13 pogodaka za Liverpul prošle sezone, a ove je propustio utakmice tokom aprila i maja zbog operacije kolena. Pomogao je reprezentaciji svoje zemlje da prvi put od 2002. izbori plasman na Svetsko prvenstvo.

Salah je za Liverpul dao sedam golova na prvih 11 utakmica u Premijer ligi, dok je u Ligi šampiona dao pet u šest mečeva. Bio je strelac u remiju 1:1 sa Kongom, kojim je Egipat izborio plasman na svetski šampionat, prvi put od 1990. godine.

Mozes se ustalio u timu Čelsija i bio standardan član tima koji je osvojio Premijer ligu, dok se sa reprezentacijom plasirao ne Svetsko prvenstvo u Rusiji.

Keita je kao član Lajpciga bio u timu godine u Bundesligi i pomogao je klubu da iznenadjujuće zauzme drugo mesto u nemačkom prvenstvu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

20 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve