Nova vest
Fudbal

Subota, 11.11.2017.

20:40

Irska odbranila 'nulu', odluka pada u Dablinu

Fudbaleri Danske i Republike Irske odigrali su nerešeno bez golova u prvom meču baraža za plasman na Svetsko prvenstvo u Rusiji 2018. godine.

Izvor: B92

Autor:B92

Irska odbranila 'nulu', odluka pada u Dablinu
Photo by Catherine Ivill/Getty Images

Danci su bili bolji tokom čitavog susreta, imali mnogo više zrelijih prilika, ali su se Irci predvođeni golmanom Rendolfom odlično branili.

U 14. međusobnom duelu dve reprezentacije pravdu je delila srpska arbitarska četvorka – Milorad Mažić, Milovan Ristić, Dalibor Đurđević i Srđan Jovanović, i odlično odradila posao.

Ovo je bio četvrti remi, Irska je uspešnija sa pet pobeda, dok Danska ima tri.

Utakmica u Kopenhagenu počela je uobičajenim opipavanjem snaga, a prvu priliku Danska je imala u 12. minutu preko Jensa Larsena koji je iz kaznenog prostora gađao levi ugao, ali je golman Rendolf odlično reagovao, baš kao i kod pokušaja Kornelijusa nekoliko trenutaka kasnije.

Tada su domaći igrači preuzeli inicijativu i krenuli sa napadima – šutnuli čak šest puta, dok u prvih pola sata Irska nije uputila nijedan udarac ka golu rivala. Najveću priliku u tom periodu propustio je Sisto, kada je iz idealne situacije snažno šutirao pored stative.

U samom finišu prvog dela Kristi je mogao da šokira skoro 40.000 domaćih navijača, ali je Šmajhel dobro reagovao u situaciji 1 na 1, pa se na odmor otišlo bez golova.

Drugi deo igre bio je mnogo nesadržajniji od prvog – igrači u crvenim dresovima nisu uspevali da probiju blok ekipe Martina O’Nila, a golman gostiju ispao je heroj u 90. minutu jer je zaustavio odličan udarac glavom Jusufa Poulsena.

Na kraju, ni Mažić nije imao previše posla, pa će odluka o učesniku Mundijala pasti za tri dana u Dablinu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

33 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve