Nova vest
Fudbal

Subota, 11.11.2017.

17:31

Nejmar "pukao" zbog PSŽ i plakao na konferenciji

Brazilski fudbaler Nejmar nalazi se u veoma teškom trenutku – iako je nedavno prešao u Pari Sen Žermen, mediji ga svakodnevno “razvlače” zbog brojnih problema.

Izvor: B92

Autor:B92

Nejmar
Foto: Youtube screenshot (Guardian)

Od prvoga dana transfera Brazilca prate kontroverze – prvo se na loš način oprostio od bivšeg kluba čekajući da dobije bonus za lojalnost u vrednosti od 26 miliona evra, potom u čudnoj transakciji maltene sam platio otkupnu klauzulu od 222 miliona, da bi dve strane razmenile tužbe kojim je okončan proces prelaska.

Kako je stigao u Pariz, sačekao ga je novi problem, pošto mu Edinson Kavani nije dozvolio da šutira penal, pa će rezultat svađe biti verovatni odlazak Urugvajca u Premijer ligu.

Zbog toga se spekulisalo da je tokom nedavne posete Barselone pitao bivše saigrače da ga prime nazad, a on se konačno oglasio o svemu do sada izrečenom.

“Veoma mi je lepo u Parizu, srećan sam. Motivisan sam da budem igrač koji daje sve od sebe na terenu. Ipak, postoji nešto što me konstantno muči – nemam problem sa Kavanijem, niti sa trenerom. Želim da prestanete da izmišljate priče da sam u sukobu sa trenerom. Došao sam da pomognem, o tome sam pričao i sa selektorom Titeom i zato vam tražim da prestanete – to je ono što me muči!”, rekao je Nejmar tokom reprezentativnog okupljanja.

On se na konferenciji za medije rasplakao tokom izjave selektora Titea i bez reči napustio salu.

“Svi smo mi ljudska bića, a ona nisu savršena. Razumljivo je da se naljutite kada vas mnogo fauliraju. Možemo da reagujemo kako treba, i ja sam to radio tokom karijere. Da li je pogrešno? Jeste. Međutim, moramo da razmislimo o više različitih aspekata i da budemo oprezni da ne generalizujemo stvari. Posebno moramo biti oprezni pri poštovanju nečijeg karaktera i prirode. Mogu da govorim o Nejmarovoj izuzetnoj ličnosti i karakteru”, rekao je Tite.

Pedesetšestogodišnji trener imao je samo reči hvale za fenomenalnog napadača za kojeg kaže da je predvodnik aktuelne generacije Brazila.

“Stalno čujem da Tite ima problem sa Nejmarom i umoran sam od toga. Znam da, ukoliko bismo imali nesuglasice, on bi imao dovoljno poštovanja da o svemu razgovara u svlačionici. Zato mogu da govorim o Nejmarovom temperament, njegovoj dobroj prirodi i velikom srcu”, zaključio je Tite.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

70 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve