Nova vest
Fudbal

Subota, 11.11.2017.

13:07

Lukić: A, igrali smo bez Gruje, Žileta i Radonje

Mlada reprezentacija Srbije nastavila je da ruši sve pred sobom na putu ka Evropskom prvenstvu koje će se 2019. godine održati u Italiji i San Marinu.

Izvor:

Autor:

Lukić: A, igrali smo bez Gruje, Žileta i Radonje
Getty images

Orlići su u prve četiri utakmice zabeležili su četiri pobede, a poslednja u nizu upisana je u duelu sa Austrijom (3:1).

Zanimljivo je da u dosadašnjem toku kvalifikacija, maksimalan učinak, uz našu selekciju, imaju još samo Francuska, Španija, Danska, Grčka i Hrvatska.

"Zabeležili smo veoma važnu pobedu i za korak smo se približili našem cilju, a to je osvajanje prvog mesta u grupi. Ovaj trijumf protiv nezgodnog protivnika kakva je Austrija još više dobija na značaju ako se zna da da smo ga zabeležili bez trojice vrlo bitnih igrača Grujića, Živkovića i Radonjića", kaže Saša Lukić, koji je pružio veoma dobru partiju protiv Austrijanaca.

Lukić je odlično kontrolisao sredinu terena, bio dominantan u duelima sa austrijskim fudbalerima, a u 86. minutu meča iznudio je i penal koji je Luka Jović pretvorio u gol za 2:1, čime je najavljen trijumf našeg tima:

"Svi igrači su na najbolji način ispunili svoje zadatke, imali smo pravi pristup svih 90 minuta i za to smo nagrađeni. Ova generacija poseduje zaista veliki potencijal i nadam se da ćemo to i dokazati".

Orlićima u subotu predstoji dug put. Letom preko Moskve idu u Jerevan gde ih u utorak očekuje duel sa Jermenijom:

"Najvažnije će biti da se oporavimo i osvežimo pred taj meč. Svakako da imamo ulogu favorita, mislim da je kvalitet na našoj strani, ali to treba da opravadamo na terenu. Pristup mora da bude maksimalan i sigurno da nam motiva neće nedostajati. Svesni smo da bi nam pobeda u tom meču značila mnogo i da bismo eventualnim trijumfom praktično jednom nogom već bili na Prvenstvu Evrope", zaključio je Lukić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

6 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve