Nova vest
Fudbal

Subota, 11.11.2017.

10:26

Srbija uz Novi Zeland – mogu li Orlovi u 3. šešir?

Senegal je razočarao, ali Novi Zeland još uvek pruža nadu da se reprezentacija Srbije može naći u trećem šeširu na žrebu za Svetsko prvenstvo u Rusiji.

Izvor: MLJ

Autor: MLJ

Srbija uz Novi Zeland – mogu li Orlovi u 3. šešir?
Getty Images

Sadio Mane i ostatak ekipe su pobedili Južnu Afriku u petak sa 2:0 i tako kolo pre kraja kvalifikacionog ciklusa obezbedili učešće na Mundijalu.

Srbiji su bili potrebni porazi Senegala, a Grčka je u teškoj situaciji, a potrebno je da Novi Zeland kao slabije rangirana selekcija eliminiše Peru.

Novi Zeland je trenutno 122. selekcija na planeti, Peru je 10. prema oktobarskoj FIFA rang listi, ali su Novozelanđani uspeli da izbore remi u prvom meču igranom u Velingtonu (0:0).

Peruanci su u prvom meču imali samo dve prave šanse, a jednu je spasao golman Novog Zelanda Stefan Marinović. On je istrčao na jednu loptu, koja je posle zabune među odbrambenim igračima krenula prema gol liniji. Marinović je stigao i sprečio siguran pogodak.

Marinović je 26-godišnji čuvar mreže iz Oklenda i brani za Vankuver Vajtkeps u MLS ligi. Revanš je za pet dana u Limi, kada će Novozelanđani pokušati da naprave iznenađenje i plasiraju se na Mundijal, ali i poguraju Srbiju u treći šešir pred žreb 1. decembra.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

66 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve