Nova vest
Fudbal

Petak, 10.11.2017.

20:47

Mane i tim kao nekad Diop i drugovi, Senegal na SP

Fudbaleri Senegala su pobedili Južnu Afriku u gostima sa 2:0 i kolo pre kraja obezbedili plasman na Svetsko prvenstvo u Rusiji naredne godine.

Izvor: MLJ

Autor: MLJ

Mane i tim kao nekad Diop i drugovi, Senegal na SP
YTSS / Goals & highlights

Sećate li se El Hađi Dijufa i Papa Buba Diopa? Oni koji su gledali Mundijal u Japanu i Južnoj Koreji 2002. ova dva imena su i dalje odlično poznata.

Od njihove generacije Senegalci čekaju plasman na Mundijal, a prethodni put kada su učestvovali već na startu su šokirali Francusku sa 1:0. Predvodnik nove generacije je igrač Liverpula Sadio Mane.

Mane je bio najzaslužniji i za pobedu u Polokvaneu, a jedan momak koji je pre 15 godina igrao na Mundijalu u Aziji, sledeće godine ide na još jedno SP, s tim što će Aliju Sise ovoga puta to učiniti kao selektor.

Prvi gol delo je Dijafra Sakoa u 12. minutu. Mane je fanstastično asistirao, a Sako lepo postavio nogu i plasirao je u protivničku mrežu. Maneu se u 39. minutu nije dalo da postigne gol, ali se posle njegovog šuta i odbrane Kunea, lopta od Mhizea odbila u mrežu i Senegal je do kraja sačuvao prednost i pobedio.

Senegalci u utorak igraju protiv Južne Afrike pred svojim navijačima meč bez pritiska jer su sa 11 bodova, pet bodova ispred Burkine Faso, a isti broj bodova imaju i Zelenortska Ostrva. Domaćini pretprošlog Mundijala, Južnoafrikanci poslednji su u grupi sa četiri boda.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

20 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve