Nova vest
Fudbal

Petak, 10.11.2017.

18:30

EP: Srbija furioznim finišom do četvrte pobede!

Mlada reprezentacija Srbije pobedila je Austriju kao gost u meču četvrtog kola kvalifikacija za Evropsko prvenstvo – 3:1 (1:0).

Izvor:

Autor:

EP: Srbija furioznim finišom do četvrte pobede!
fss.rs

Selekcija Gorana Đorovića nastavila je sa sjajnim partijama i zadržala je maksimalan učinak u Grupi 7, prestigavši prvoplasiranu Rusiju, koja ima i meč više.

Pobednici devet grupa obezbediće direktan plasman na završni turnir u Italiju i San Marino 2019. godine, dok će najbolje četiri drugoplasirane selekcije igrati baraž.

'Orlići' su bili bolji rival od samog starta, da bi do prednosti došli posle pola časa igre golom Aleksandra Lutovca, i stečeno vođstvo čuvali sve do poslednjeih deset minuta igre.

Međutim, Austrijanci posle sjajne timske akcije uspevaju da izjednače i delovalo je da neće biti pobednika, ali je onda usledio ekspresan odgovor Srbije.

Najpre je Luka Jović uspešno realizovao jedanaesterac, posle faula nad Sašom Lukićem u 87. minutu, a potom Luka Ilić posle pravovremenog utrčavanja postavlja konačan rezultat u prvom minutu sudijske nadoknade.

U narednoj rundi, 14. novembra, našu selekciju očekuje gostovanje Jermeniji.

U uvodnih desetak minuta igralo se uglavnom na sredini terena, dok je naša selekcija imala veću kontrolu na posedom.

Na prvu priliku čekalo se do 24. minuta kada je Boris Radunović morao da ostavi prazan gol i interveniše glavom van šesnaesterca, ali se sve na kraju završilo bez posledica.

Još opasnije bilo je pet minuta kasnije, kada je pokušaj Honsaka sa ivice kaznenog, posle lepog driblinga, otišao tik pored stative, međutim – kazna je stigla već u sledećem napadu.

Petar Mićin je sjajno probio u 30. minutu i uputio udarac, Šlager je uspeo da zaustavi njegov pokušaj, ali na odbijenu loptu naleće Aleksandar Lutovac i lako trese praznu mrežu za vođstvo.

Pokušali su domaći da uzvrate u preostalih petnaest minuta, ali je ovoga puta naša selekcija imala spremna rešenja i dobrim postavljanjima, odnosno kretnjom zatvorila se prilaze ka golu, pa je na odmor otišla se prednošću.

Srbija je posle nekoliko minuta igre u nastavku imala šansu da duplira vođstvo, ali je golman Austrije uspeo da osujeti centaršut Milana Gajića i da loptu izbaci u korner.

Seletor Đorović je sredinom drugog poluvremena odlučio da napravi prve dve izmene, pa je na teren posalo Luku Ilića i Luku Adžića, dok su Austrijanci i dalje bezuspešno pokušavali da stignu do izjednačenja.

S druge strane, Srbija je svoju šansu vrebala iz kontri, ali naši momci nisu imali dovoljno koncentracije u dve opasne situacije i rezultat se nije menjao.

Nisu 'Orlići' uspeli da odole pritisku, pošto je Austrija u 80. minutu izvela divnu akciju koju, posle oprtčavanja oko golmana, završava igrač Red Bul Lajpciga Lajmer.

Međutim, samo sedam minuta kasnije, u 87. naša selekcija je ponovo imala prednost – Saša Lukić se lepo zagradio, kapiten domaćih napravio faul, a Luka Jović uspešno realizovao penal.

Austrijanci su krenuli na sve ili ništa da bi sve i definitivno bilo gotovo u prvom minutu nadoknade, kada je Luka Ilić pravovremeno utrčao, obišao čuvara mreže i iz teške pozicije pogodio praznu mrežu za overu veoma važnog trijumfa.

U narednoj rundi, 14. novembra, našu selekciju očekuje gostovanje Jermeniji.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

42 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve