Nova vest
Fudbal

Petak, 10.11.2017.

11:06

Žurnal: Piksi daleko od klupe 'Orlova'

Dragan Stojković je od klupe reprezentacije Srbije daleko koliko i Beograd od Gvangdžua, prenosi "Sportski žurnal".

Izvor: B92

Autor:B92

Žurnal: Piksi daleko od klupe 'Orlova'
Photo by Junko Kimura/Getty Images

Iako je Fudbalski savez Srbije potvrdio da je Piksi prvi izbor za selektora 'Orlova', beogradski list navodi da postoje mnoge poteškoće za ostvarivanje saradnje i da do nje izvesno neće doći.

Osim toga što radi više od 8.000 kilometara daleko, najveći problem predstavlja novi ugovor koji je legendarni srpski fudbaler potpisao sa ekipom Gvangdžu RF.

Piksi je bio na sastanku sa čelnicima Saveza i ovih dana se pisalo o tome da je kineski klub dozvolio treneru da uporedo vodi i državni tim.

"Dozvola Gvangdžu RF Draganu Stojkoviću da uz klub vodi i reprezentaciju može se okarakterisati licemerstvom, s obzirom na to da je nezamislivo da selektor Srbije živi 8.248 kilometara od Beograda i da pritom nema direktnu avio vezu, a ni priliku da ozbiljno radi selektorski posao", prenosi "Žurnal".

Beogradski list dodaje da se susret Dragana Dragana Stojkovića sa predsednikom FSS Slavišom Kokezom i direktorom Goranom Bunjevčevićem u hotelu "Meriot", uprkos oprečnim informacijama u srpskim medijima, "može nazvati prijateljskim i protokolarnim kao što je i red".

"Nekadašnja 'desetka' reprezentacije bila je do pre nekoliko dana možda i najozbiljniji kandidat za preuzimanje brige o Srbiji. Stiče se, međutim, utisak da mu je upravo taj podatak pomogao da potpiše novi daleko unosniji ugovor sa Kinezima i to samo nekoliko sati uoči dolaska Srba u Gvangdžu na prijateljski meč sa Kinom. Čak 14 miliona dolara po sezoni, odnosno 56 za četiri godine, novac je koji se ne odbija zarad patriotizma i sa te strane je bila razumljiva žurba kineskog kluba da posao završe pre susreta Piksija sa Kokezom. Čelnicima FS Srbije, posle svega, preostalo je da juče prilikom ispijanja kafe, Stojkoviću samo čestitaju potpisivanje ugovora", dodaje se u tekstu.

FSS novog selektora imenovaće po povratku reprezentacije sa azijske turneje, posle razgovora predsednika Slaviše Kokeze i direktora Gorana Bunjevčevića sa svim potencijalnim kandidatima.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

18 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve