Nova vest
Fudbal

Četvrtak, 09.11.2017.

20:30

Hrvatska već vidi Rusiju, minimalac Švajcarske!

Reprezentacija Hrvatske napravila je ogroman korak ka plasmanu na Svetsko prvenstvo pošto je na Maksimiru deklasirala Grčku u prvom meču baraža – 4:1 (3:1).

Izvor:

Autor:

Hrvatska već vidi Rusiju, minimalac Švajcarske!

U isto vreme odigran je i susret između Severne Irske i Švajcarske, a gosti su slavili u Belfastu pogotkom Rikarda Rodrigesa u 58. minutu iz, čini se, nepostojećeg penala.

S druge strane, Hrvatska nije želela ništa da prepusti slučaju – krenula je ofanzivno od samog starta i već posle nepunih dvadeset minuta igre imala dva gola prednosti.

Za vođstvo je pogodio Luka Modrić u 13. minutu, posle ogromne greške golmana Grčke Orezisa Karnezisa, koji je loše prihvatio povratni pâs Jorgosa Cavelasa, a potom i oborio Nikolu Kalinića.

Vezista Real Madrida ga je rutinski savladao sa bele tačke, a čuvar mreže gostiju može da bude prezadovoljan jer je dobio samo žuti karton

Samo šest minuta kasnije, Ivan Strinić je probio po levom boku, a Ivan Perišić sa ivice peterca spoljnim delom kopačke povećao na 2:0.

Nastavilo se u istom ritmu, Grci nisu mogli ništa drugo nego da napadnu, da bi posle pola časa igre uspeli da se vrate u meč pogotkom Sokratisa Papastatopulosa.

Međutim, 180 sekundi kasnije Hrvati su ponovo imali dva pogotka prednosti, a strelac je ovoga puta bio Ivan Perišić, na asistenciju Simea Vrsaljka.

I drugi deo igre krenuo je u istom maniru, pošto je Andrej Kramarić i četvrti put zatresao mrežu gostiju, posle nove velike greške zadnje linije 'Helasa', ali je to ipak bilo sve od golova pred više od 30.000 ljudi.

U preostala dva para doigravanja, Italija u petak od 20.45 gostuje Švedskoj, dok će Danci u subotu, u istom terminu, dočekati Republiku Irsku.

Revanš susreti na programu su tri dana posle prvih duela, a na Mundijal će pobednici dvomeča.

Istovremeno, baraži za najvažniji fudbalski turnir igraju se i širom sveta, a vi opširnije o svemu onom što nas čeka čitajte u tekstu našeg Petra Tadića.

Svečana ceremonija žrebanja grupa, na kojoj će se naći i selekcija Srbije, zakazan je za prvi dan decembra u moskovskom Kremlju.

KRAJ – Hrvatska i Švajcarska imaju razloga za zadovoljstvo posle prvih 90 minuta baraža, a pogotovo 'Vatreni' koji su u potpunosti iskoristili sve slabosti Grka. U svakom slučaju, obe ekipe s ogromnom dozom optimizma dočekuju revanše kroz tri dana u Pireju, odnosno u Bazelu.

Zagreb – 90' Imali su Grci još jednu šasnu da sebi značajno povećaju nadu, ali se ovoga puta isprečio Subašić zaustavivši opasan udarac sa desetak metara, dok je lopta u nastavku akcije, posle povratne lopte, samo prohujala kroz peterac domaćih.

Belfast – 90' – Švajcarcsi su maksimalno umrtvili igru, Vladimir Petković, selektor Švajcarske, izmenama je dodatno zatvorio prilaze svom golu, u želi da sačuva minimalnu prednost pred revanš.

Zagreb – 83' Selektor Grčke izvršio je sve tri izmene u nadi da bi mogao da trgne ekipu, ali nije uspeo u tome pošto su Hrvati bez većih problema čuvali loptu i kombinovali na sredini terena.

Belfast – 80' Pokušali su Ostvrvljani odmah da odgovore, ali je Švajcarska imala spreman odgovor za svaki pokušaj, dok je većina pokušaja iz daljine išla visoko preko gola gostiju.

Zagreb – 77' – Mogao je Mitroglu da vrati svoju reprezentaciju u život i učini finiš duela na Maksimiru daleko zanimljivijim. Ipak, njegov pokušaj posle dobro izvedenog kornera odlazi preko prečke.

Zagreb – 70' – Tempo meča je opao posle petog gola na meču, ali je i dalje bilo prilika na obe strane.

Bolju su imali Hrvati, posle divne lopte Luke Modrića, međutim Perišić je zamalo bio neprecizan, dok je Sokratis na drugoj strani propustio priliku da još jednom glavom savlada Subašića.

Belfast – 58' – GOOOOOL Boja i kvalitetnija igra iz prvog dela isplatila se i Švajcarcima, pošto su 'Časovničari' napokon poveli nešto malo pre isteka časa igre.

Ipak, deluje da je glavni arbitar napravio grešku jer deluje da Kori Evans uopšte loptu nije zakačio rukom. To nije poremetilo Rikarda Rodrigesa, koji je rutinski realizovao najstrožu kaznu za možda i ključan pogodak u ovom dvomeču – 0:1.

Zagreb – 49' – GOOOOOL Domaćin je nastavio tamo gde je stao posle prvog dela igre, ali se isto može reći i za konfuznu i pogubljenu zadnju liniju gostiju.

Vrsaljko je odlično ispratio centaršut sa levog boka, bio na pravom mestu posle greške Kirijakosa Papadopulosa i samo doturio loptu do Andreja Kramarića, koji bez ikakvih problema pogađa praznu mrežu – 4:1.

POLUVREMENA – Mogli su Hrvati na odmor da odu i sa tri pogotka viška, ali se Karnezis iskupio sa dve maestralne intervencije posle šuteva Kalinića na odbijenu loptu, sa svega pet, šest metara. S druge strane, Švajcarska ima inicijativu i konkretnije prilike u Belfastu, ali se i Severni Irci dobro brane.

Zagreb – 34' – GOOOOOL Ipak, nije dugo trajala radost ekipe nemačkog stručnjaka, pošto 'Vatreni' nepunih pet minuta kasnije vraćaju dva gola predosti na svoju stranu.

Ponovo je gol pao posle akcije preko krila, sada je asistent bio Šime Vrsaljko, a strelac Ivan Perišić, zakucavši loptu glavom iz peterca – 3:1.

Zagreb – 30' – GOOOOOL Delovalo je da će Grci u istom minutu propustiti dve dobre šanse za povratak u meč, preko Kostasa Mitroglua, ali su Strinić i Dejan Lovren uspeli da isprave svoju grešku.

Međutim, upravo posle udarca iz ugla gosti uspevaju da prepolove zaostatak. Štoper Liverpula nije se dobro postavio, lopta ga je preletela, što kažnjava Sokratis Papastatopulos u šalje loptu u mrežu Danijela Subašića 2:1.

Belfast – 20' – Za razliku od meča na Maksimiru, Švajcarci su brzo preuzeli inicijativu i počeli da prete u talasima, a najbolju, stopostotnu, priliku propušta Haris Seferović.

Zagreb – 19' – GOOOOOL Hrvati su osetili trenutak, nastavili su da napadaju i prete golu Grka, a takav pristup doneo im je i drugi pogodak posle manje od 20 minuta igre.

Ovoga puta, Ivan Strinić je sjajno prošao po levom boku i zavrnuo loptu po zemlji u visini peterca, odakle je spoljnim delom kopačke i petom Kalinić smešta u mrežu – 2:0.

Zagreb – 13' – GOOOOOL Nastavila je Hrvatska da pritiska rivala, da bi do vođstva došla posle velike greške golmana gostiju Orezisa Karnezisa.

Loše je prihvatio povratni pâs Jorgosa Cavelasa, a potom i oborio Nikolu Kalinića. Luka Modrić ga je rutinski savladao sa bele tačke, a čuvar mreže Grčke može da bude prezadovoljan jer je dobio samo žuti karton – 1:0.

Belfast – 10' I Severni Irci su utakmicu otvorili napadački, pa je rumunski arbitar već u petom minutu morao da pokaže žuti karton Fabijanu Šaru posle oštrog starta, ali ni Ostrvljani u uvodnom delu susretu nisu imali. Daleko opasniji bio je pokušaj Granita Džake sa ivice kaznenog, koji prolazi blizu stative.

Zagreb – 8' Domaći su krenuli ofanzivno od starta, preteći uglavnom preko krila, ali osim gužve posle kornera nisu imali ozbiljniju šansu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

381 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve