Nova vest
Fudbal

Četvrtak, 09.11.2017.

15:47

"Piksi veliko trenersko ime, respekt za Kinu"

Mladen Krstajić, vršilac dužnosti selektora reprezentacije Srbije, i standardni reprezentaivac Dušan Tadić poručili su da veoma respektuju selekciju Kine.

Izvor: B92, Tanjug

Autor:B92, Tanjug

Starsportphoto

Srbija će u petak u Gvangdžou odigrati prijateljski mec sa Kinezima, prvi na azijskoj turneji, dok četiri dana kasnije sledi duel sa Korejcima u Busanu.

"Kina se nalazi u velikoj ekspanziji što se tiče kvaliteta lige, klubova i same reprezentacije. A kada se radi o taktici, pripremamo se za ovaj meč kao i za svaki drugi. Respektujemo Kinu kao protivnika, gledali smo neke njene susrete i spremno dočekujemo ovu utakmicu", izjavio je Krstajić na konfernciji za medije.

Kineski novinari su podsetili Tadića da je već bio u njihovoj zemlji na Olimpijskim igrama 2008. i pitali ga šta očekuje od sutrašnjeg meča.

"Da, bio sam ovde 2008. na Olimpijskim igrama u Pekingu, takođe u Šangaju i Čen Čungu. Bilo je to divno iskustvo i uživao sam dosta. Znam da kineski fudbal raste svake godine i da dovodite mnogo dobrih igrača, liga vam je sve jača, fudbal kvalitetniji, bolji. Mislim da je sve to veoma dobro za vašu zemlju".

Krstajić je govorio i o tome koliko će njegovom timu pomoći činjenica da Nemanja Gudelj igra u Kini, a Dragan Stojković Piksi radi kao trener.

"Gudelj je pokazao kako jedan igrač treba da se odnosi prema obavezama u klubu i reprezentaciji. Što se tiče Stojkovića, imao sam prilike i da igram sa njim u reprezentaciji kada sam počinjao. On je legenda srpskog fudbala, veliko ime kao igrač i kao trener. Pričali smo o utakmici koja nas očekuje, rekao mi je mnogo lepih reči o kineskoj reprezentaciji i da je veoma zadovoljan boravkom u Kini".

Tadić je otkrio i da će Srbija igratzi u novoj formaciji (4-3-3).

"Idemo na pobedu kao u svakoj utakmici, istovremeno i da se prilagodimo zahtevima selektora pošto ćemo igrati u drugačijem sistemu. Jednostavno da pokušamo da prihvatimo što je brže moguće neke stvari. Kina kao protivnik? Mislim da su brzi i hitri, medjutim, nisu dovoljno taktički obučeni. Vodi ih veliki trener, Marčelo Lipi, ali pokušaćemo da pobedimo, iako se radi o prijateljskoj utakmici", istakao ej Tadić.

Utakmica između Kine i Srbije igra se sutra od 12.45 sati po srednjeevropskom vremenu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

18 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve